Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Taliban'ın kaçırdığı tekniket serbest

1 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Yaklaşık 2 yıl önce çalışmak için gittiği Afganistan’da Taliban militanları tarafından kaçırılan ve MİT’in girişimleri ile kurtulan Türk teknisyenin Adana’daki evinde sevinç hakim.

İklimlendirme ve soğutma şirketinde teknisyen olarak görev yapan ve çalışmak için Afganistan’a giden Sertaç Dikilitaş, 9 Ocak 2011’de Taliban militanları tarafından kaçırılmıştı. 10 yıldır yurt dışına giderek buralarda çalışan Dikilitaş’tan 2 yıl 2 aydır haber alınamıyordu. Sertaç Dikilitaş’ın MİT’in girişimleri ile Taliban’ın elinden kurtulması, ailesine büyük mutluluk yaşattı. Haber üzerine Sertaç Dikilitaş’ın kız kardeşi Işıl Dikilitaş, sevinç gözyaşlarına boğuldu. Kardeşinin fotoğrafını öpen ve abisi Aytaç Dikilitaş’a sarılan Işıl Dikilitaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Sertaç Dikilitaş’ın abisi Aytaç Dikilitaş ise, Kabil büyükelçisinin kendilerini arayarak, Sertaç Dikilitaş’ın sağlık durumun iyi olduğunu kendilerine ilettiğini ifade ederek, “Gerek Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, gerek Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan, Kabil Büyükelçiliğimizden, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Kabil Büyükelçisi, kardeşimin sağlık durumunun iyi olduğunu, gerekli resmi işlemlerin yapıldığını bize bildirdi. Gerekli işlemlerin ardından uçağa bindirip, buraya göndereceğini söyledi” dedi.

Kardeşi ile konuştuğunu da kaydeden Aytaç Dikilitaş, şunları söyledi: “Bana sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

‘Gerekli işlemlerin ardından beni gönderecekler. Sağ olsun Kabil Büyükelçisi beni makam koltuğunda oturtturdu beni’ dedi.

” Başbakan Erdoğan’ın da kendilerini aradığını vurgulayan Dikilitaş, “Allah razı olsun kendinden. Çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Anne Nursel Dikilitaş, çok mutlu ve sevinçli olduğunu kaydederek, “Beni aradılar. Çok şükür sağlık durumu yerindeymiş. Allah izin verirse oğlumu davullarla getireceğim. Adaklar yaptım onları yerine getireceğim. Allah kimseye böyle acı vermesin” ifadelerini kullandı.

Sertaç Dikilitaş’ın yarın Adana’ya gelmesi bekleniyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı