Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tandoğan'da 1 Mayıs!

2 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Ankara'da Tandoğan ve Sıhhiye meydanlarında kutlanıyor.

Hak-İş ve Memur-Sen üyeleri Tandoğan Meydanı'nda toplanırken; DİSK, KESK TMMOB ve TTB üyeleri ise Sıhhiye Meydanı'nda toplandı. Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen mitinge Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Bakan Yardımcısı Halil Etyemez de katıldı.

1977 yılında Taksim Meydanı'ndaki olaylı mitingin ardından ilk kez bir bakan, 1 Mayıs kutlamalarına katılıyor. Tandoğan Meydanı'nda Hak-İş ve Memur-Sen üyeleri, mehter marşlarıyla karşılandı. Alanda kemençeler eşliğinde horon tepildi. Renkli görüntülerin yaşandığı miting alanında, Memur-Sen ve Hak-İş, sosyal barış, sosyal adalet, eşiklik ve sendikal haklar ile barajsız, engelsiz toplu iş ilişkileri kanunu, toplu sözleşme masasından haklarını almak ve kamu çalışanlarına toplu sözleşmeyle birlikte grev ve siyaset hakkı almak için güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın ve taşeronlaşmanın sona erdirilmesi, işsizliğin azaltılması ve düşük ücret politikasına son verilmesi için ve 4/B ile 4-C'liler başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin kadroya alınması taleplerini dile getiriyor. 12 Eylül 1980 askeri darbesi ile ve 28 Şubat post modern darbe süreçleri başta olmak üzere tüm antidemokratik girişimlerden hesap sorulması da isteniyor.

'Gaddar Beşar' yazılı posteri açan grup, Suriye bayraklarını taşıdı. İşçileri selamlayan Bakan Çelik ise çalışanlarla ilgili yapılan düzenlemeleri anlattı. Mitingin ardından Mustafa Ceceli konser verecek .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı