Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Antalya'da şehit cenazesi

7 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı Hakkari Şemdinli'de şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Külliye Camii'nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Hisar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehit Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde alınan naaşı, cuma öncesi Manavgat Bahçelievler Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Şehit üsteğmen, evinden Külliye Camii'ne vatandaşların omzunda taşındı. Şehit annesi Gülderen Şarlak, oğlunun naaşı omuzlarda taşınırken "Ağlayarak oğlumun düşmanlarının sevindirmeyeceğim. Bugün bizim düğünümüz. Çok şükür Müslümanız. Benim dinim şehitleri için 'Onlar diridir' buyuruyor. Benim oğlum şehit oldu ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) yanına gitti." dedi.

Şehit Üsteğmenin cenaze namazını, Külliye Camii'nde Antalya Müftüsü Ahmet Çelik kıldırdı. Cenaze namazına Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Garnizon Komutanı Metin Alkay, AK Parti Antalya milletvekilleri Sadık Badak ve Gökçen Enç, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, CHP Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan ve Osman Kaptan, şehit babası Uğur Şarlak, şehit annesi Gülderen Şarlak, şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılınçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel çelenk gönderdi. Şehit annesi Gülderen Şarlak, cenaze merasimi öncesi yaptığı konuşmada dün eşi Uğur Şarlak'a taziye ziyaretinde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sitemde bulundu. Şarlak, "Ağlayıp sızlayıp 'vatan sağ olsun' diyerek mezar temizlemeyeceğiz. Benim çocuğum şehit oldu. Benim çocuğum mezara konmuyor, konan sadece kılıfı. Yüce Kur'an-ımız 'Şehitler diridir' buyuruyor. Benim oğlum şehit oldu ve Hz. Muhammed (SAV) yanındadır. Biz inançlıyız. Biz Müslüman’ız. Biz dinimizi kimseden öğrenmedik. Sevgili Bülent Arınç, yaş pasta (dün yerel bir gazetenin 47. kuruluş yıl dönümü pastasını kesmişti) yiyene kadar, evimizde acı bir kahvemizi içseydi. Dindarlık bu değil. Ben şehit annesi oldum. Ben cennete gideceğim. Ama onlar gidemeyecek. Dünya malı bu dünyada kalır." dedi.

Baba Uğur Şarlak da konuşmasında başka baba ve annelerin ağlaması için terörün kökünün kazanmasını istedi. Şehit babası Şarlak, PKK terör örgütünün TBMM'deki uzantılarına hadlerinin bir an önce bildirilmesi gerektiğini kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı