Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Büyük uyuşturucu operasyonu

18 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı Eskişehir'de, 500 polisin katılımı ile 43 noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon nedeniyle, 5 mahallede yollar tutuldu, açılmayan evlerin kapıları kırıldı, köpeklerle metruk binalar arandı. Operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, operasyonun uyuşturucu tacirlerine yönelik olduğunu söyledi.

Eskişehir polisi, 90 ekipte 500 polisle şafak vakti, kent merkezindeki Şarhöyük, Zafer, Tunalı, Fatih ve Işıklar mahallelerinde 6 aydır takip edilen 43 noktaya eş zamanlı operasyon yaptı. Üç yardımcısının yönettiği operasyonu, Emniyet Müdürü Naci Kuru da takip etti.Operasyon, sabah saat 05.00 sıralarında belirlenen 43 noktada polis ekiplerinin görev alması ile eş zamanlı olarak başladı.

Operasyona, tüm birimlerden ekipler katıldı.

Polisler tarafından zilleri çalınan ancak açılmayan evlerin kapıları balyoz ve koçbaşları ile kırıldı. Polis girdiği evlerde didik didik arama yaptı. 3 mahalledeki boş kullanılmayan ve metruk durumdaki binalar 4’ü il dışından getirilen uyuşturucuya duyarlı eğitimli 5 köpek ile arandı. Operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, evlerdeki aramalar saatlerce sürdü.Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, operasyona yönelik çalışmaların 6 ay önce başladığını söyledi.

Kuru, "Operasyon öncesinde 6 aylık teknik çalışma yapıldı. Operasyon uyuşturucu tacirlerine yönelik yapıldı. Uyuşturucu tacirlerine karşı operasyonlarımız sürecek.” dedi.

Beş mahalledeki operasyonlarda metruk binalar polis köpekleri ile tek tek arandı. Alfa isimli köpeğin, aramalarına gazeteciler yoğun ilgi gösterdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı