Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bu canın sahibi Allah!

8 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçirdiği ameliyatları üzerinden yapılan haberlere tepki gösterdi.

Erdoğan, “Bu canın sahibi Allah 'tır, emanetini geri alacak olan da sadece ve sadece Allah 'tır. Biz tehditlere boyun eğmedik. Bize ömür biçecek olan da sadece Allah 'tır. Biz Allah 'ın şu hükmüne yürekten inandık, ecel geldiğinde ne bir saat ileri ne bir saat geri alınır. Söylentilere kanıp bize ömür biçenler ve manşetlere taşıyanlar da aynı şekilde büyük bir küstahlığın içindedir.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi 'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasında, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Emine Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan'ın Uludere ziyaretini değerlendiren Erdoğan, 'Irak sınırındaki elim hadisede çocuklarını, eşlerini kaybeden hanım kardeşlerimizle hasbihal ettiler, dertlerini paylaştılar. Buradan Uludere 'deki Ortasu, Gülyazı, Ortabağ köyündeki kardeşlerime samimiyetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha o elim hadisede hayatını kaybetmiş kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. ' şeklinde konuştu.

ULUDERE OLAYININ AYDINLIĞA KAVUŞMASI İÇİN TÜM KURUMLAR ÇALIŞIYOR

Uludere'deki hadisenin çok büyük bir imtihan olduğunu ifade eden Erdoğan, yaşanan elim olayın gönül gözüyle bakanlarla, gözünü hırs büyüyenleri ayırdığına işaret etti. Birilerinin acıyı fırsata dönüştürmek gibi insanlık dışı gayretin içine girdiğini kaydeden Erdoğan, BDP ve CHP'nin cenaze evini birer siyaset arenasına çevirmenin körlüğüne, duyarsızlığına ve vicdansızlığına girdiklerini aktardı. Uludere ile ilgili toplantı yapan BDP 'li vekillerin kahkaha atmasının ne denli ruhsuz, taş kalpli, iki yüzlü olduklarını ortaya koyduğunu belirten Başbakan, sözlerine şöyle devam etti: 'Uludere meselesini siyasi rant meselesi olarak kullanan CHP'nin samimiyetsizliği de ortadadır. Uludere 'deki kardeşlerim şundan emin olsun, Kürt kökenli kardeşlerim, 75 milyon emin olsun, Uludere olayının aydınlığa kavuşması için kurumlar her türlü çalışmayı sürdürmektedir. Kimsenin kuşkusu, endişesi olmasın. Biz bu noktada AK Parti olarak vicdanı olan bir partiyiz. Biz bugüne kadar hiçbir meseleye oy kaygısıyla, çıkar kaygısıyla bakmadık. Her çocuğun göz yaşı bizim vicdanımıza akar. Bütün provokasyonlara engellemelere rağmen samimiyetle meselenin üzerine gidiyoruz. '

ALLAH'IN BİÇTİĞİ ÖMRÜ NE BİR AN GERİ NE BİR AN İLERİ GÖTÜREMEZSİNİZ

Stratfor 'un yazışmalarından hareketle yapılan haberleri eleştiren Erdoğan, kadere inanan bir parti olduklarını ifade etti. Söz konusu haberleri yapanları bazı kafelerde, bazı restoranlarda bulunan müzik kutularına benzeten Erdoğan, “İçine 1 lira atarsınız, istediğiniz şarkıyı çalar. Halk, sanat, özgün, arabesk. Neyi seçerseniz 1 lira karşılığı onu dinlersiniz. İşte tıpkı müzik kutuları gibi manşet atan gazeteciler, köşe yazısı yazanlar var. Jetonu alanlar manşet atıyorlar. 28 Şubat sürecinde attığınız manşetler, altına imza attığınız provokasyonlar hafızalardan silinmiyor. Milletimiz olup biten her şeyi görüyor. Millet bunların mikser görevi yaptığını biliyor. Bu provokasyonlara aldanmayacağız. Bu tehditlere pabuç bırakmayacağız. Milletin meselelerini çözerek bugünlere geldik, azimle sorunların üzerine gitmeye devam edeceğiz. Manşetleri atanlar iyi bilsinler, Allah 'ın takdir ettiği ömrü hiçbiriniz ne bir an geri ne bir an ileri götürebilirsiniz. Plan ona aittir ve o plan işlemektedir, işleyecektir.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı