Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yargıtay binası önünde patlama!

6 Mart 2012 Salı günü yayınlandı Başbakanlık ve Bakanlıkların hemen yakınında bulunan Yargıtay binası önünde saat 09.40'ta patlama meydana geldi. Patlamada bir kişi yaralandı. Bölgede inceleme yapan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, patlamaya pet şişe içine konulmuş 150 gram patlayıcının neden olduğunu açıkladı.

Başbakanlık binasının hemen yakınında bulunan Yargıtay binası önünde saat 09.40 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamada Yargıtay 'da çalışan bir şoför hafif şekilde yaralandı. Yaralı şoför, bina görevlileri tarafından hastaneye kaldırıldı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, patlamanın yaşandığı Vekâletler Caddesi 'ni araç ve yaya trafiğine kapattı. Ekipler, ayrıca çevre güvenliğini alarak, bomba uzman ekiplerini bekledi.

Olay yerine gelen bomba uzmanları özel kıyafetlerini giyerek, Yargıtay önünde ve çevresinde inceleme yaptı. Bomba uzmanları çalışmalarını tamamladıktan sonra yerini Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışmalarına başladı. Olay Yeri ekipleri patlamanın olduğu yeri ve çevresini didik didik aradı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından ekipler topladıkları delilleri polis aracına götürdü. Polis, ayrıca bölgede bulunan güvenlik kameralarını da incelemeye aldı.

VALİ YÜKSEL: PATLAMAYA PET ŞİŞE İÇİNE KONULMUŞ 150 GRAM PATLAYICI NEDEN OLDU

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, patlamanın olduğu yerde inceleme yaptı. Vali Yüksel, yaptığı incelemenin ardından basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulundu. Patlamaya pet şişe içerisine yerleştirilmiş 150 gram patlayıcının sebep olduğunu belirten Yüksel, patlayıcının elektronik düzenekle desteklendiğini ifade etti.

Bir gazetecinin, 'Başbakanlık binası ve Yargıtay binalarının bulunduğu bir caddede böyle bir patlama nasıl olur?' şeklindeki sorusunu ise Yüksel, ''Hepsini inceliyoruz. Arkadaşlarımız kamera incelemelerini yapıyor. Kısa süre içerisinde sizinle daha net bilgi paylaşılacaktır.'' karşılığını verdi.

BAKANLAR GÜVENLİK NEDENİYLE BAŞBAKANLIĞA YAN KAPIDAN GİRİŞ YAPTI


Patlamanın olduğu yerin Başbakanlık merkez binasının yaklaşık 30 metre mesafede ve bazı bakanlık binalarının bulunduğu bölgede olması nedeniyle büyük panik yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Bakanlar Kurulu 'na gelen bakanlar da güvenlik nedeniyle binaya, yan kapıdan giriş yaptı.
Polis ekiplerini bina önünde yaptıkları ilk incelemenin ardından Vekâletler Caddesi araç trafiğine açıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı