Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Zorunlu eğitim 12 yıla çıkıyor

4 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitim ve öğretimin; ideolojilerin, popülist siyasi yaklaşımların değil toplumların ihtiyaçlarına göre bilimsel olarak değerlendirilip karar verilmesi gereken bir konu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Öğretim Birliği Kanunu'nun kabulünün 88. yıl dönümünde Türkiye'nin gündeminde, AKP'nin dayattığı Türkiye'yi ileriye taşıyacak değil, tam aksine milli eğitimdeki kazanımlarından geriye götürecek bir kanun teklifi vardır'' dedi.

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, ''devrim yasaları''nın kabul edilişinin 88. yılını kutlayarak, bir açıklama yayımladı. Bugün Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kabulü, Şer'iye ve Evkaf Vekaletinin kaldırılarak Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşu ve hilafetin kaldırılarak egemenliğin millete verilişinin 88. yıl dönümü olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kabulünün 88. yılında ne yazık ki AKP'nin dayattığı, Türkiye'yi ileriye taşıyacak değil tam aksine milli eğitimdeki kazanımlarından geriye götürecek bir Kanun Teklifi gündemde. Türkiye Büyük Millet Meclisi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 88 yıl önce, Cumhuriyet'in ilanının üzerinden bir yıl bile geçmeden 3 Mart 1924 tarihinde Cumhuriyet'in modernleşme projesinin temel taşlarını yasalaştırdı. Eğitim ve öğretim; ideolojilerin, popülist siyasi yaklaşımların değil, toplumların ihtiyaçlarına göre bilimsel olarak değerlendirilip karar verilmesi gereken bir konudur. Öğretim Birliği Kanunu'nun kabulünün 88. yıl dönümünde Türkiye'nin gündeminde, AKP'nin dayattığı Türkiye'yi ileriye taşıyacak değil, tam aksine milli eğitimdeki kazanımlarından geriye götürecek bir kanun teklifi vardır. Teklif toplumda, bilim ve eğitim çevrelerinde tartışılmamıştır. Teklif mesleki eğitimde çocuklara pedagojik açıdan yaklaşım göstermemiştir. Teklif 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim konusuna, bilimsel doğrulardan ve insanımızın ihtiyaçlarından hareket ederek değil, siyasi olarak yaklaşmaktadır. Bu nedenle teklif bilim ve eğitim çevrelerinde genel bir kabul görmemiştir. Teklifte ısrar edilmesi toplumda kutuplaşmalara neden olacaktır. Oysa 'eğitim ve öğretim' toplumda kutuplaşmaya neden olacak bir yöntemle ele alınacak bir konu değildir.''

Teklifin, TBMM'deki görüşmeler durdurularak geri çekilmesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, eğitim sisteminin ihtiyaçları ve hedeflerinin toplumda, bilim ve eğitim çevrelerinde tartışılmasını ve en geniş uzlaşmayla yeni bir düzenleme yapılmasını istedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı