Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Esenler'de can alan patlama Haberi 

31 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Esenler’de, bir binanın bodrum katındaki kafede çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti.

Yapılan ilk incelemede yangınının elektrik kontağından çıktığı belirlendi. Olay yerinde inceleme yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, yangında kafenin tamamen yandığını ve yangından kaçmaya çalışan 2 genç kızın öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını açıkladı.

Fevzi Çakmak Mahallesi Orhan Gazi Caddesi 3 numaradaki 5 katlı apartmanın bodrum katında bulunan Barış kafede sabah saat 6.00'da yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın ses yalıtımı için duvarlara döşenen sünger ve plastik maddelere sıçradı. Bodrum kattan yükselen alevlerle birlikte şiddetli bir patlama meydana geldi. Panik içinde sokağa çıkan çevre sakinleri durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

İçeri giren itfaiye ekipleri ikisi bayan 3 kişinin yerde yattığını fark etti. Sağlık ekiplerini müdahale ettiği şahıslardan Yeliz Güler ile kimliği tespit edilemeyen arkadaşının hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı olduğu belirlenen Emrah Karabulut (19) ise ilk müdahalenin ardından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yangınla birlikte meydana gelen patlama çevreye de zarar verdi. Patlamanın etkisiyle Bodrum kattan etrafa maden parçaları saçıldı.

Kafenin girişinde park halinde bulunan bir otomobil kısman yandı. Yangın söndürüldükten sonra polis ve savcılık olay yerinde inceleme yaptı. Doğalgaz tesisatı olmayan kafede bomba uzmanı ekiplerde inceleme yaptı. Yangın çıkan kafede inceleme yapan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İlk incelemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını söyledi.

Ekiplerin incelemelerinin devam ettiğini ifade eden Göksu, “İçeride her taraf aynı oranda yanmış. İçeridekiler yangından kaçmaya çalışırken üst üste düşüp ölmüşler. Yaralı kurtulan şahıs en altta kalmış” dedi.

Ölen iki genç kızın çalışan olmadığını aktaran Göksü, “İşletme sahibi ‘evden kaçtıklarını ve kalacak yerleri olmadığı için burada misafir edildiklerini söylüyor.’ Ne kadar doğru bilemiyorum.” ifadelerini kullandı.

'BODRUM KATLAR İÇİN RUHSAT ŞARTLARI AĞIRLAŞTIRILMALI'
Bodrum katlardaki iş yerleri ve işletmeler için ruhsat şartlarının ağırlaştırılması gerektiğini belirten Başkan Tevfik Göksu, “Yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor. Müeyyidelerin de ağırlaştırması gerektiğini düşünüyorum. İnsanların yoğun olarak geldiği bodrum katlara bir çeki düzen verilmeli.” dedi.

Yangın alanında inceleme yapan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da, incelemelerin sürdüğünü ve iş yerinin çalışma ruhsatının bulunduğunu söyledi.

Yangında hayatını kaybeden iki genç kızın cesedi yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı