Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Öğretmen atamaları

1 Şubat 2012 Çarşamba günü yayınlandı Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012 yılındaki esas öğretmen alımlarının Ağustos ayında yapılacağını açıkladı.

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer , eğitim muhabirleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi . Bakan Dinçer burada gündeme ilişkin soruları cevapladı .

Bütçe kanununda 2012 yılında 29 bin yeni memur alınması kararı verildiğini kaydeden Dinçer , “29 bin kadro tahsisi yapıldı . Bu 29 bin kadro tüm Türkiye’deki bakanlıklara dağıtılacak olan kadro . Eğer bunun üstünde bir kadro verilecekse ek kanun çıkartılması lazım . Ama ne zaman çıkacağı , nasıl çıkacağı da hiç belli değil . Ama 29 bin kadroya bakıldığında benim kendi özel çabalarım ile ve yeni stratejilerimiz ile Milli Eğitim Bakanlığı’na 17 bin kadro tahsis edildi . Elinizi vicdanınıza koyun biraz . Tüm Türkiye’deki bakanlıklar için 29 bin kadro verilmiş iken , bunun 17 binini Milli Eğitim Bakanlığı’na vermiş olmalarının bu konuda aslında Milli Eğitim Bakanlığı’nın ne kadar yoğun ve ısrarlı çabaları olduğunu gösterir kanaatindeyim . Çok büyük ihtimalle yeni bir kadro kanunu çıkacak zaman içerisinde ama biz 2012 deki esas öğretmen alımımızı ağustos ayında yapacağız . ” diye konuştu .



2012–2013 YILINDAN İTİBAREN MİLLİ GÜVENLİK DERSİ OLMAYACAK

Milli güvenlik derslerinin kaldırılması ile ilgili soru üzerine Bakan Dinçer , “2012–2013 yılından itibaren , milli güvenlik dersleri olmayacak . Milli güvenlik dersi içindeki konuları biz ilgili derslere aktaracağız . Sosyal bilgiler , tarih Atatürk ilke ve inkılâpları , vatandaşlık gibi derslere konunun uygunluğuna göre aktaracağız . Yine milli tarih , milli şuur , vatan sevgisi gibi konular ilgili derslerde işlenmeye devam edilecek . ” diye konuştu . Dinçer , söz konusu derslerin saatlerinde ise bir değişiklik olmayacağını aktardı .



" HİÇBİR ÜLKEDE MİLLİ GÜVENLİK DERSİ GİBİ BİR DERS YOK "

Hiçbir ülkede milli güvenlik dersi gibi bir dersin olmadığının altını çizen Bakan Dinçer , birçok ülkenin bu ve benzeri dersleri kendi müfredatından çıkardığını dile getirdi .

Dinçer , “Birçok dersi koyuyoruz , kaldırıyoruz . Onun gibi koyup kaldırdığımız içindeki müfredatı güncelleme ihtiyacı hissettiğimiz derslerden biri olarak görülmeli . ” dedi .

Milli güvenlik derslerinin başlangıçta askerlik ile ilgili bir ders olarak ortaya konduğunu kaydeden Dinçer , şunları kaydetti : “1926 yılından beri ders olarak var . O zaman bu dersler konulurken , iyi niyetle de biraz , Türkiye de çok fazla eğitimli insan yok , bu dersi verebilecek kapasitede insan sayısı oldukça az , bunu konuyla da ilgili olduğu için askerler versin denmiş . Sonra bu gelenek , devam ede gelmiş . Belki , ders ile alakalı çıkartılan kanun , iptal de edilmiş . O dönemde iptal edilme gerekçesi ile alakalı 28 Mayıs 1933 tarihinde , askerlik dersleri muallimlerinin ücretleri ile ilgili kanun çıkmış . Bu kanunda askerlik derslerinin mecburi olması ile ilgili düzenlemeler de yapılmış . Ancak bu kanunu 1988 yılında , yürürlükten kaldırmışlar . O tarihte milli güvenlik derslerinin sorgulanmaya başladığını görüyoruz . 88 tarihinde ders sorgulanırken , kanuni mecburi olmaktan çıkartılıyor , bu Bakanlar Kurulu yönetmeliği ile uygulamaya konulan bir derse dönüşüyor . Bugün yapılan uygulamada da o Bakanlar Kurulu yönetmeliği iptal edilmiş oldu . Böyle baktığınızda başlangıçta askerler Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir iş yükünü üstlenmiş görünüyorlar . Zaman içinde değişen şartlarda farklı yargılar , farklı uygulamalar oldu . Bir takım eleştiriler oldu . Hatta zaman içinde bu derslere giren subaylarımızın haklı veya haksız eleştirilere muhatap olmaları söz konusuydu . Biz bütün bunlara bu vesile ile son vermiş olduk . ”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı