Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

O yasa iptal yolunda!

1 Şubat 2012 Çarşamba günü yayınlandı Suriye`nin baraj kapaklarını açması ve Hatay il genelindeki yoğun sağanak yağış sonrası Amik Ovası`nın tamamen su altında kalması ile yaşanan su taşkınları sonucu, Hatay Havaalanı pistinin sular altında kalması nedeniyle, Havaalanı, dünden itibaren 2 gün süreyle uçuş trafiğine kapatıldı.

  Devlet Hava Meydanları İşletmelerinden ( DHMİ ) yapılan yazılı açıklamada , ülke genelinde yaşanan olumsuz hava şartlarının , birçok bölgede uçuş trafiğini engellediği ve aksamalara neden olduğu belirtildi . Doğal şartlardan kaynaklanan bu aksamalar nedeniyle , hava ulaşımını kullanan vatandaşların da zaman zaman bu olumsuzluklardan etkilendiği ifade edilen açıklamada , özellikle Suriye ' nin baraj kapaklarını açması ve Hatay il genelindeki yoğun sağanak yağış sonrası Amik Ovası ' nın tamamen su altında kalması ile yaşanan su taşkınları sonucu , Hatay Havaalanı pistinin de sular altında kaldığı bildirildi .

Normalin iki katından fazla yağış alan Hatay bölgesinde , Asi Nehri ' ni besleyen kanallarda yaşanan taşkınlarla birlikte birçok alanın sular altında kaldığı belirtilen açıklamada , şunlar kaydedildi : ' ' Havaalanımızın pisti de ova kotundan yüksekte olmasına rağmen su baskınına maruz kalmış ve Hatay Havaalanı uçuş emniyetini tehlikeye atmamak için 29 Ocak 2012 tarihinden itibaren 2 günlüğüne hava trafiğine kapatılmıştır . Kapalılık süresi gelişmelere göre yeniden değerlendirilecektir .

Bölgede DHMİ , DSİ , İl Özel İdaresi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün çalışmaları aralıksız sürmektedir . Suların çekilmesi ve aksaklıkların giderilmesine müteakiben Havaalanında seferlere tekrar başlanacaktır . ' '


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı