Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Oda TV' ziyareti

29 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kısa süre önce cezaevinden çıkan Soner Yalçın'ı evinde ziyaret etti. Ziyaretinin ardından açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu'nun ikinci durağı ünlü yazar Yaşar Kemal'in Vaniköy'deki evi oldu.

Kılıçdaroğlu, tutuklu yargılandığı Oda Tv Davası'nda önceki gün tahliye edilen Soner Yalçın'ı saat 14.00 sıralarında Levent'teki evinde ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel Tekin'in de katıldığı ziyaret yaklaşık 20 dakika sürdü.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Yalçın'a geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti. Yalçın'ın bir konuda şikayeti olduğunu belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu,'(Ben neden her çarşamba günü gidip imza atacağım. Ülkemi seviyorum. Ülkem için, halkım için çalıştım. Sağlıklı bilgi edinmeleri için çalıştım. Her çarşamba günü gidip imza atmayı içime sindiremiyorum) dedi bana. Yalçın'ın Silivri hapishanesinden çıkıp İstanbul'da evine dönmesi bir anda onu kapalı cezaevinden çıkıp, yarı açık cezaevine dönmesi gibi bir duygu hissediyorum şahsen ben. Nedeni de şu; Türkiye'de baskı var. Baskı hemen hemen toplumun her kesimi tarafından hissediliyor. İşçisi, işvereni, sanayicisi, sanatçısı, sade yurttaşı herkes telefonla konuşmaktan, düşüncelerini açıklamaktan korkuyor. Dolayısıyla Türkiye'de demokrasiye ihtiyaç var. Özgürlüğü ihtiyacımız var. Soner Yalçın mücadele edeceğini söyledi. Bir mücadele adamı zaten o. Kitabı Samizdat büyük bir olasılıkla yabancı dillere çevrilecek ve okutulacak' diye konuştu.

SİLİVRİ AKADEMİSİ

Görüşmede Soner Yalçın'a bir espri yaptığını belirten Kılıçdaroğlu,'Espri olarak şunu söyledim. Ben Silivri'ye hep Silivri toplama kampı diyordum. Bundan sonra Silivri Akademisi diyeceğim. Çünkü orada akademisyenler, değerli hocalar var. Bilim insanından yararlanmak gerekirken onları hapislerde çürütmenin, akılla mantıkla, demokrasiyle hiçbir bağdaşan tarafı yoktur. Eğer Türkiye çağdaş bir ülke olacaksa, hapishanelerinde bilim adamı olmamalı. Onlar bizim çocuklarımızı yetiştirmeli. Onlar ülkenin geleceği için teminattır.' dedi.

YAŞAR KEMAL'İN EVİNE GELDİ

İşadamıAsım Kocabıyık'ın cenazesine katıldıktan sonra Soner Yalçın'ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından 14.50 sıralarında ünlü yazar Yaşar Kemal'i ziyaret etti. Çengelköy Mahallesi Vaniköy Caddesi üzerinde bulunan Yaşar Kemal'in evine gelen Kılıçdaroğlu bir ara evin balkonuna Yaşar Kemal ile birlikte çıkıp basın mensuplarını selamladı. Ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'de eşlik etti.

'DAHA UZUN GEL'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yaşar Kemal'i Çengelköy'deki evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Asım Kocabıyık'ın cenazesine katıldıktan sonra Soner Yalçın'ı ziyaret etti. Bu ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, saat 14.50 sıralarında Yaşar Kemal'in evine geldi. Ünlü yazarı ziyaret eden Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de eşlik etti. Kılıçdaroğlu'nun Yaşar Kemal ile görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşme sırasında Kemal Kılıçdaroğlu ile Yaşar Kemal balkondan gazetecilere el salladı. Kılıçdaroğlu çıkışta yaptığı açıklamada,'Edebiyatımızın çınarı, onunla hepimiz gurur duyuyoruz.

Anılarını dinledim' dedi. Ziyaretin biraz kısa olduğu belirten Kılıçdaroğlu,'Şikayeti oldu,'daha uzun gel' dedi' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Uludere ile ilgili konuşmadıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra Yaşar Kemal'in evinin yakınındaki rehabilitasyon merkezini ziyaret etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı