Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ali Ağaoğlu'na kötü haber

16 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fatih Tabiat Parkı'nın sözleşmesinin feshine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Eroğlu, parkların bakım ve temizliği için parkın 3 -4 sene evvel ihale gereği bir firmaya devredildiğini hatırlatarak; Fatih Ormanı Tabiat Parkı’nın, Ali Ağaoğlu’na ait şirkete devrinin, Orman Bakanlığı’nın haberi olmadan gerçekleştirildiğini söyledi.

Maslak 1453 Projesi ile park hisselerinin devredilmesi ile ilgili konunun birbirinden farklı olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, şartname gereği böyle bir devrin gerçekleştirilemeyeceğini ifade ederek, “İzin alınmadan, hisse devrinin gerçekleşmesi durumunda, sözleşmenin feshedilmesi mümkün. Biz de bu gerekçeyle, sözleşme gereği kiralama sözleşmesini iptal ettik, meselenin özü budur. Dolayısıyla biz 75 milyon vatandaşımızın hakkını ve hukukunu korumaya devam edeceğiz.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ürdün’ün Ankara Büyükelçisi Amjad Adailah’ı makamında ağırladı. Bakan Eroğlu, kabulün ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Veysel Eroğlu, Fatih Tabiat Parkı'nın sözleşmesinin feshine ilişkin bir soru üzerine, Fatih Ormanı Tabiat Parkı ile Maslak 1453 Projesi ile tabiat parkı arasında herhangi bir bağlantının olmadığını ifade etti.

Tabiat parklarını, daha önce temizlik, bakım amacıyla hizmet alımları için ihale ettiklerini hatırlatan, Bakan Eroğlu en yüksek fiyatı veren bir firma tarafından ihalenin kazanıldığını belirtti.

“HABERİMİZ OLMADAN İHALEYİ ALAN FİRMA HİSSELERİNİ AĞAOĞLU’NA DEVRETMİŞ” Parkların bu şekilde bakım ve temizliklerinin de yapıldığını dile getiren Bakan Eroğlu, “Kiralama bedeli gibi işlemler normalde devam ediyordu. Ama bizim haberimiz olmadan ihaleyi kazanan firma, hisselerini Ağaoğlu firmasına devretmiş. Dolayısıyla şartnamede hisselerin devredilmesi için bakanlıktan izin alınması gerekiyordu. İzin alınmadığı takdirde, şartname gereği hisse devrinin feshedilmesi mümkün. Biz de bu gerekçeyle, sözleşme gereği kiralama sözleşmesini iptal ettik, meselenin özü budur.” açıklamasını yaptı. “MASLAK 1453’ÜN ORMANLIK ALANLA ALAKASI YOK”Noterden konu ile ilgili tebligat çıkardıklarını da ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: “Teslim alacağız. Çünkü, bu yanlıştır. Devredilecekse bunun haber verilmesi gerekirdi. Çünkü ihaleyi alan firmanın yapısı değişiyor. Yüzde 51’den fazlası başka bir firmaya geçince ihaleye katılma şartları tamamen değişmiştir. Biz devir alacağız. Ama Maslak 1453 ile bir alakası yok. İçinde değil, orman alanında değil, ormanla hiçbir alakası yoktur. Tabiat parkı olduğunu herkesin bilmesi gerekmektedir.” “BU TÜR ARAZİLERİ ARTIK KİRAYA VERMEYECEĞİZ” Bu tür ormanlık arazilerin gerekirse, İstanbul gibi hassas yerlerde kiralama yapılmaması için talimat verdiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Bu yerleri, Doğa Koruma Milli Parkları ile Orman Genel Müdürlüğü’nün içerisinde bu yerleri kiralamayacağız. Biraz masraflı olacak. Ama olsun daha güvenli olur. Bizler daha iyi takip edeceğiz.” dedi.

“BÜTÜN ORMANLARIN TAPUSUNUN ÇIKARILMASI İÇİN TALİMAT VERDİM”

Bakan Eroğlu, kendi hükümetleri döneminde bir metrekare ormanlık alanın işgal ettirilmediğine dikkat çekerek şöyle devam etti: "Yanan ormanlık alandan hiçbir yere tahsis yapılmamıştır, bu tür orman bölgeleri hızla ağaçlandırılmaktadır. Varsa buyursunlar, göstersinler, ispat etsinler. Hodri meydan diyorum. Dolayısıyla biz 75 milyon vatandaşımızın hakkını ve hukukunu korumaya devam edeceğiz. Bu konuda çok hassasım. Hatta şu anda biz, yaklaşık 16 milyon hektarının tapusunu kadastrodan aldık. Bundan sonra, ormanlarla ilgili bir ihtilaf da olmayacak. Orman kadastrosu ile tapu kadastrosu çalışmalarını bitirip, bütün Türkiye’de tapusunun alınması talimatını verdim.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı