Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sağlıkta dönüşüm başlıyor

2 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı Selma Bıyıklı - Sağlık Bakanlığı hastanelerinde yarından itibaren ''birlik'' dönemi başlıyor.

Kamu hastane birliklerinin oluşmasıyla mevcut baştabip ve diğer hastane yöneticilerinin görevi sona erecek, sözleşmeli hastane yöneticisi olarak atanacak kamu görevlileri ise aylıksız izinli sayılacak.

-Kamu Hastane Birlikleri-

2 Kasım 2011'de yayımlanan Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat yapısını yeniden düzenleyen 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu hastane birlikleri oluşturulması kararlaştırılmış, bunun için de verilen bir yıllık süre yarın doluyor.

Düzenleme, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarının il düzeyinde ''Kamu Hastaneleri Birlikleri'' kurularak, işletilmesini öngörüyor.

Hizmetin büyüklüğüne göre illerde birden fazla kurulabilecek birlik kapsamı dışında sağlık kurumu kalmayacak.

Birlik teşkilatı genel sekreterlik ve hastane yöneticiliklerinden oluşacak. Genel sekreterlik birliğin en üst karar ve yürütme organı olacak. Genel sekreterlik bünyesinde tıbbi, idari ve mali hizmet başkanlıkları bulunacak.

Birliğe bağlı hastaneleri, hastane yöneticisi idare edecek. Hastane yöneticisine bağlı başhekimlik, idari ve mali işler ile sağlık bakım hizmetleri müdürlükleri kurulacak.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı, genel sekreterle doğrudan, başkanlar, hastane yöneticileri, başhekim ve müdürlerle genel sekreterin teklifi üzerine sözleşme yapacak.

2-4 yılı kapsayacak sözleşmeler, bu sürelerin sonunda yenilenebilecek. Genel sekreterin başarısızlık sebebiyle değişmesi halinde başkanların ve başarısızlığa sebebiyet veren hastane yöneticilerinin sözleşmeleri kendiliğinden sona erecek.

Birlikler oluşturulduktan sonra baştabip, baştabip yardımcısı, hastane müdürü, hastane müdür yardımcısı ve başhemşirelerin görevi sona erecek.

-Kamuda sözleşmeli yönetici dönemi-

Yeni sistemle kamuda ilk kez ''sözleşmeli'' yönetici dönemine geçilecek. İllerde birlik sekreterleri ile hastane yöneticileri sözleşmeli olacak.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Hasan Çağıl imzasıyla bu göreve atanacak personel ile ilgili düzenlemeye gidildi.

Düzenlemede, 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ''Kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak istihdam edilenlerden uygun niteliklere sahip olanların, kendi istekleri ve kurumlarının muvafakati ile hastanelerde yönetici pozisyonlarında sözleşmeli statüde istihdam edilebileceği'' hatırlatıldı.

Düzenlemeye göre kamu hastane birliklerinin oluşturulmasının ardından bakanlık ve bağlı kuruluşlarında görevliyken hastanelere sözleşmeli yönetici olarak atanacaklar, sözleşmenin geçerli olduğu süre içinde kurumlarından aylıksız izinli sayılacak.

Sözleşmeleri sona erenler de bir ay içinde kurumlarına müracaat etmeleri halinde tekrar kadrolarına atanacak.

-Hastanelerdeki sözleşmeli pozisyonlar-

Kamu hastane birliklerinde genel sekreterler, tıbbi hizmet başkanları, idari hizmet başkanları, mali hizmet başkanları, uzmanlar, hastane yöneticileri, başhekimler, müdürler, başhekim yardımcıları, müdür yardımcıları ve büro görevlileri sözleşmeli pozisyonda görev yapacak.

Yayıncı: Selçuk Aval


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı