Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Adnan Menderes anıldı

17 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı Eski Başbakanlardan merhum Adnan Menderes ölümünün 51. yılında mezarı başında anıldı.

27 Mayıs darbesinden sonra dönemin iki Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan ile birlikte idam edilen eski Başbakanlardan merhum Adnan Menderes ölümünün 51. yılında Topkapı’da bulunan kabri başında anıldı. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen anma törenine Adnan Menderes’in gelini, merhum Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yöneticileri ve Adnan Menderes’i sevenler katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anma töreninde Yasin-i Şerif okundu dualar edildi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ümran Menderes, “Şehitlerimizin 51. yılını anmak üzere burada bulunuyoruz. Ben öncelikle programı düzenleyen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na teşekkür ediyorum. Yaşananlar çok acı. Allah bir daha yaşatmasın. Ancak şu da var ki Türkiye’de artık ihtilaller sorgulanır oldu. Menderes ve arkadaşlarının demokrasi için açmış oldukları yolda devam etmeliyiz. Söyleyecek fazla bir şey yok. Nur içinde yatsınlar” dedi.

Programda Merhum Adnan Menderes ve arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan için Yasin-i Şerif okundu. Okunan Yasin-i Şerif’in ardından kürsüye çıkan Ümran Menderes, anma törenine katılan herkese teşekkür ederek şöyle konuştu: “Aradan bunca yıl geçmiş olmasına rağmen, Türkiye demokrasi şehitlerini unutmadı. Her gün onlara karşı sevgi ve saygının arttığını görüyoruz. Bu da şunu gösterir ki seçimle gelen seçimle gitmeli. Türkiye yükselmeye devam etmeli. Yeter söz milletindir cümlesi her şeyi içinde barındırıyor. Demokrasi şehitlerimizi anarken daha demokratik günlere ulaşmamızın, bunun nimetlerinden hep birlikte istifade gururunu yaşamalıyız. Onların başlattığı demokrasi mücadelesini her gün büyüterek sürdürmeliyiz.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı