Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Oda TV'de iki tahliye

16 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı Oda TV davasında Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu tahliye edildi.

Mahkeme ayrıca TÜBİTAK’tan, yargılama konusu belgelerin sanıkların bilgisayarlarına virüs yoluyla gönderilip gönderilmediğini daha net ifadelerle anlatan yeni bir rapor hazırlamasını istedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşma tamamlandı. Mahkeme tutuklu sanıklardan Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme başkanını iki sanığın tahliye edildiğini söylemesi üzerine sanıkların yakınları gözyaşlarını tutamadı. Soner Yalçın, Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı’nın tahliye talepleri ise reddedildi. Ret kararına delil durumu ve kuvvetli suç şüphesini gerekçe gösteren mahkeme, dijital verilerle ilgili avukatların kendilerinin aldıkları ve dosyaya konan raporun bilirkişi raporu olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

Mahkeme, TÜBİTAK’tan gelen raporun içeriği itibariyle kuvvetli suç şüphesinin devam ettiğini gösterdiğini belirtti.

Bazı tanıkların dinlenmediğini de ifade eden mahkeme, yeni düzenleme ile getirilen adli kontrol uygulamasının da yeterli olmayacağını kaydetti.

Mahkeme, TÜBİTAK’tan gelen raporda davaya konu belgelerin virüs yoluyla gönderilip gönderilmediğinin tespit edilemediğini belirtti.

Bu nedenle raporun diğer dökümanlarla birlikte tekrar bu kuruma gönderilmesine karar verdi. Yeniden inceleme yapılarak belgelerin virüsle gönderilip gönderilmediğinin tespitinin mümkün olup olmadığının net ifadelerle bildirilmesini istedi. Mahkeme, ek raporu hazırlaması için TÜBİTAK’a 20 gün süre verdi. Duruşma 16 Kasım'a ertelendi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı