Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kck davasına devam edildi

13 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı KCK’nın basın komitesine ilişkin 36’sı tutuklu 44 sanık hakkında açılan davada avukatlarla mahkeme başkanı arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Başkan Ali Alçık 2 gündür talepleri için söz alan avukatlarla yaşadığı tartışma sonrasında duruşmayı sona erdirdi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine dün başlanan davada sanık avukatları taleplerini iletmeye devam ediyor. Avukatların usule ilişkin beyanlarının alınmasıyla devam eden duruşmada, telefonuyla fotoğraf çektiği tespit edilen bir seyirci salondan çıkarılırken, fotoğraf çektiği telefonu da Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Alçık'a teslim edildi.

Usule ilişkin beyanlarda bulunmak üzere söz hakkı isteyen sanık avukatlarından Baran Doğan'ın bu talebi, Başkan Alçık tarafından, daha önce iki kez söz hakkı verildiği gerekçesiyle reddedildi.

Söz hakkı verilmemesi üzerine, avukat Doğan ile başkan Alçık arasında sözlü tartışma yaşandı. Bu tartışma nedeniyle söz alan sanık avukatlarından Davut Erkan da, ''Biz, meslektaşlar arasında iş bölümü yaptık. Bu iş bölümüne göre Baran Doğan, usule ilişkin talepte bulunmaya devam edecek'' diye konuştu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Alçık'ın, avukat Doğan'a söz hakkı vermeyeceğini yeniden belirtmesi üzerine konuşan sanık avukatlarından biri Alçık'a ''Siz bizi oradan ne olarak görüyorsunuz? Niye bu kadar gerginlik çıkarıyorsunuz? Bize bağırmayın'' diye konuştu.

Başkan Alçık da, sesini yükselterek, ''Bağırmıyorum'' dedi.

Yaşanan tartışmalar sırasında duruşmada bulunan izleyiciler mahkeme heyetine alkışlı protestoda bulundu. ''İnzibata uymazsanız ara veririm'' uyarısında bulunan Alçık ve hakimler, protestonun devam etmesi ve seyircilerin susmaması üzerine cübbeleri çıkararak salonu terk etti.

Verilen aranın ardından yaklaşık bir saat sonra Mahkeme Başkanı Ali Alçık, duruşmayı yarın devam edeceğini açıkladı.

Mahkeme heyeti aldığı ara karar ile gerek bugün gerekse dünkü duruşmada izleyicilerin mahkeme heyetini yuhalayıp alkışlayıp protesto ettiğini belirterek yarınki celseye izleyicilerin alınmamasına karar verdi. Heyet ayrıca duruşmadaki güvenlik kamera görüntülerinin izlenerek heyeti yuhalayan ve alkışlayan izleyiciler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Heyet duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı