Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

8 işyeri küle döndü

19 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı Ankara’nın eski Etlik Garajı'ndaki bir çay ocağında çıkan yangın, söndürülemeyince yayılmaya başladı.

Bitişikteki işyerlerine sıçrayan alevler, 8 işyerinin kül olmasına neden oldu. Yangının başlamasıyla yazıhanelerde bulunan yolcular, kendilerini güçlükle dışarı attı. Yaşanan panik ve işyerlerinden yükselen alevler bir vatandaş tarafından saniye saniye görüntülendi. Başkentlilere 60 yıldır hizmet veren Etlik Garajı'nda sabah saatlerinde yangın çıktı. Çay ocağında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede bitişiğinde bulunan 8 işyerine sıçradı.

Yazıhane ve depo olarak kullanılan işyerlerini bir anda alevler kapladı. Çıkan yangınla birlikte çay ocağında ve diğer yazıhanelerde oturan yolcular kendilerini güçlükle dışarı attı. İşyerlerinin hemen önünde bulunan yolcu otobüsleri de sürücüler tarafından hemen buradan uzaklaştırıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yetersiz olması nedeniyle garajlara takviye ekipler sevk edildi. Çıkan yangın yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından tamamen söndürüldü. Yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmazken, işyerleri kül oldu.

YANGIN ANI VE SONRASI BİR VATANDAŞIN CEP TELEFONUNA YANSIDI
Yangının başlangıcıyla birlikte yükselen alevler ve sonrasında yaşananlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Cep telefonuna yansıyan görüntülerde işyerlerinin alev alev yandığı ve yangının kısa sürede büyüdüğü görüldü.

Yazıhanelerden panik halinde çıkan vatandaşların valizleriyle birlikte güçlükle uzaklaştığı görüntülere yansıdı. Panik halinde koşan bir vatandaşın ise kaçarken yere düşmesi dikkat çekti. Yaşananları görüntüleyen Serkan Alptekin, çay ocağında otururken birden yangın çıktığını ve yangının kısa sürede diğer işyerlerine sıçradığını belirtti.

Başka bir görgü tanığı ise garajların yılların binası olduğunu ve bir anda alev aldığını ifade etti.

Yangını söndürmeye çalıştıklarını belirten vatandaş, bunda başarılı olamayınca itfaiye ekiplerine bilgi verdiklerini kaydetti.

Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı