Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

2 milyon emekliye müjde

12 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, nitelikli personelin İstanbul, Ankara ve Bursa gibi yerlerde çalıştığını belirterek, “Nitelikli personelin ülkenin dört bir tarafına gitmesi gerekiyor ki, oradaki hizmetler de kalite kazansın.” dedi.

Çelik, Bursa’da Ulu Cami'de katıldığı bir programın ardından, camiden ayrıldığı sırada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda memurların verimliliği ile ilgili yapılacak değişikliği sorması üzerine Çelik, şunları dile getirdi: “Devlet personel sistemiyle, rejimiyle ilgili yaşanan sorunlar var. Biliyorsunuz 1965 yılından beri yürürlükte olan bir yasa. Bu yasanın bugüne uyarlanması konusunda talepler var. Çalışan memurla, az çalışan, çok çalışan memur arasında performans açısından, ortaya koydukları verim açısından bir kriter yok. Dolayısıyla bir sorun diye bizim önümüze geliyor. Ben bu sorunun alanlarını söyledim. Bu sorun alanlarına çözüm aranması gerekiyor.”

Nitelikli personelin İstanbul, Ankara ve Bursa gibi yerlerde yoğun olduğuna dikkat çeken Çelik, şöyle devam etti: “Ama ülkenin, coğrafyanın tümü bizim. Nitelikli personel, ülkenin dört bir tarafına gitmesi gerekiyor ki, oradaki hizmetler de kalite kazansın. Bu yönde bir talep var. Bu bizde biriken 5 -6 maddelik talepler çerçevesinde çalışmalar yapılıyor. Ama sosyal taraflarla görüşmeden, devlet personeliyle ilgili neredeyse 20 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bir konu, böyle ayak üstü verilecek karar değil, köklü bir diyalog ve çalışma sonucunda ortaya çıkacak bir şey. Ama şu anda sorun alanları belli. 1965'ten bu yana gelen yasada yapılması gereken değişikliklerle ilgili tespitlerdir bunlar. Yoksa çözüm noktası değil.”

VATANDAŞTAN KÜFÜRLÜ TEPKİ
Bu arada, Bakan Çelik’in konuşmasının ardından yanına gelen bir vatandaş, “Sayın Bakanım bir şey söyleyebilir miyim? Burada seyyar satıcıyım. Beni, 'bakan geliyor kaldır' diye uyarıyorlar.” dedi.

Ardından küfür söylemeye başlayan vatandaşı korumalar uzaklaştırdı. Arabasına binen Bakan Çelik ise uzaklaştı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı