Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Cahit Zarifoğlu anıldı

8 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı Türlk şiirinin öncülerinden Cahit Zarifoğlu, vefatının 25. Yılı münasebetiyle çeşitli etkinliklerle anılacak

Zarifoğlu için bugün Küplüce Mezarlığı'nda yapılacak anma törenine şairin eşi, çocukları, çocukluk arkadaşları, dostları ve okurları bir araya gelecek.

Türkiye Yazarlar Birliği de 'Önden Giden Dört Güzel Adam ' başlıklı bir etkinlik düzenliyor. Cahit Zarifoğlu'nun vefat yıldönümü olan 7 Haziran'da saat 18:00'de Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilecek programda Cahit Zarifoğlu, M. Akif İnan, Erdem Bayazıt ve Alaeddin Özdenören anılacak. Yolları çeşitli yerlerde kesişen dört güzel şairi en yakından tanıyan Rasim Özdenören, hatıraların yanı sıra değerlendirmeleriyle de 'Mavera'yı, öncesi ve sonrasını anlatacak. Önden giden dört güzel adam ve Rasim Özdenören'in yol arkadaşlarından Ersin Nazif Gündoğan ise bu dört şairimizin edebiyatımıza neler kattığını vurgulayacak.

A. Ali Ural, Mustafa Özçelik, Ahmet Murat, Doç. Dr. Abdülkadir Emeksiz ve Bünyamin Yılmaz'ın konuşmalarıyla katılacağı toplantıyı Mahmut Bıyıklı yönetecek. Mehmet Davut Göksu'nun, Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Erdem Bayazıt şiirlerini seslendireceği toplantının sonunda Selçuk Küpçük bir konser verecek. 'Tebessüm Provaları' ve 'Artık Kuşlarını Uçur' albümlerini çıkaran Selçuk Küpçük dinletide Cahit Zarifoğlu'ndan 'Anılar Defterinde Gül Yaprağı ', Alaeddin Özdenören'den 'Cebimde Ölümüm ' şiirini de seslendirecek.


KENDİNE ÖZGÜ ŞİİRLERİYLE TANINDI

1940 yılında Ankara'da doğan Zarifoğlu İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Öğrencilik yıllarında sırasıyla öğretmen vekilliği, çeşitli gazete ve haftalık dergilerde müsahhih ve teknik sekreterlik, Migros Teşkilatı'nda tercümanlık, Türkiye Turing Kurumu'nda muhasebe yardımcılığı yaptı. Askerliğini Sarıkamış ve Kıbrıs'ta tamamladı. Goethe Enstitüsü'nün dil kurslarına katılmak üzere iki defa Almanya'ya gitti.

Bu sırada belli başlı Avrupa ülkelerini ve kültürlerini tanındı.1975'de Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nda mütercim olarak çalışmaya başladı. Bir grup arkadaşıyla 'Mavera Dergisi 'nin kuruluşunda ve yayınında görev aldı.1976'da TRT Genel Müdür Mütercim Sekreteri görevinde bulundu. Aynı kurumun değişik ünitelerinde çalıştı. İstanbul Radyosu'nda denetçi olarak görev yaptığı sırada 7 Haziran 1987'de vefat etti. Zarifoğlu, kendine özgü şiirleriyle tanındı. Zarifoğlu'nun hikaye, roman ve günlük türünde yazdığı kitaplarında şair duyarlığı egemendir. Çocuklar için yazdığı kitaplarda fantezi ile olağanüstü, gerçekler dünyası ile hayaller dünyası iç içelik gösterir. Cahit Zarifoğlu, yazılarında Zarifoğlu, Abdurrahman Cem, Ahmet Sağlam, Vedat Can ve Adem Yaşar müstearlarını kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı