Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Demirkazık Dağı'nda ölüm!

16 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda 3'ü bayan 12 Ukraynalı dağcı kayboldu.

Bir dağcının öldüğü iddia ediliyor. Demirkazık Dağı'na tırmanışa geçen dağcılar, dün saat 18.30 sıralarında yardım istedi. Emli Vadisi bölgesinde mahsur kaldıkları öğrenilen dağcılar için 112 ve Jandarma - Umke ekiplerine bilgi verilerek arama çalışmaları başlatıldı. Konya'dan kalkan askeri helikopter yoğun hava muhalefeti ve çığ tehlikesinden dolayı bölgeye ulaşamadı. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, kaybolan 12 dağcının kimliklerini Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) bildirdi. Dağcıların isimleri şöyle: Victoria Polozova, İnna Gorotyska, Olga Morcico, Sergi Morenko, Olena Sabybina, Yolodymyr Tulsayka, Yolodymyr Kyrpa, Olya Karabova, Aleksandır Martynov, Darya Tyuryunnk, Kuzendsov Artem ve Litvinenko Yuliana. Demirkazık'taki bir dağ evinde kriz merkezi oluşturuldu. Kötü hava şartları ve çığ tehlikesinden dolayı durdurulan arama çalışmaları sabah saatlerinde tekrar başlayacak .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı