Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Uçurtma şenliğinde buluştular!

6 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı Bakırköy'de, organ nakli olan ve nakil olmayı bekleyen çocuklar, uçurtma şenliğinde buluştu.

Yüz boyama, halat çekme gibi etkinliklerin de yapıldığı şenlikte çocuklar, atölyede uçurtmalarını kendileri yaptı, kuyruklarına dileklerini yazarak gökyüzünde uçurdu. Acıbadem Sağlık Grubu International Hospital Organ Nakli Merkezi, organ nakil hastası çocuklara özel 'Uçurtma Şenliği' düzenledi.

Organ Nakli Koordinatörlüğü ile birlikte gerçekleştirilen Uçurtma Şenliği’nde organ nakli olan ve olmayı bekleyen çocuklar bir arada eğlendi. Yeşilköy Sahil Parkı’nda gerçekleşen şenlikte yüzlerce uçurtma gökyüzünde dans etti. Organ nakil hastası çocukların doyasıya eğlendiği şenlikte, uçurtma yarışması da düzenlendi.

Dereceye giren ilk üç çocuğa özel hediyeler verildi.

Şenlikte özel bir gösteri yapan İstanbul Uçurtmacılar Derneği Uçurtma Takımı gösterisiyle izleyenleri kendine hayran bıraktı. Organizasyonu gerçekleştiren Acıbadem Sağlık Grubu International Hospital Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan, “Son dönem böbrek yetmezliği tedavisi erişkinlerde olduğu gibi çocuklar için de fizyolojik ve psikolojik tahribatlara neden oluyor. Diyaliz sürecindeki kısıtlanmalar nedeniyle çocukların bünyeleri zayıf ve hassas. Bu nedenle de diğer arkadaşları tarafından oyun ve etkinliklerden uzak tutulabiliyorlar. Arkadaşlarıyla doyasıya oynama imkanından yoksun kalıyorlar. Biz de çocukların bir günlüğüne de olsa sağlık sorunlarından uzakta, keyifli saatler geçirmelerini istedik. Bu projeyle diyaliz tedavisi gören ya da organ nakli olmuş çocuklarla, sağlıklı çocukları bir araya getirerek, birlikte oyun oynamalarını sağladık." diye konuştu.

Organ naklinin hem dünyada hem de Türkiye'de yaygın ve önemli bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken Gürkan, “Biz toplumumuzun organ bağışı bilincini artırmak istiyoruz. Organ nakli, son dönem böbrek yetmezliği hastalarına tıpkı sağlıklı bireylere benzer bir yaşam olanağı ve kalitesi sağlıyor. Bu nedenle organ bağışı konusunda hepimizin hassas ve duyarlı bireyler olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı