Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tunceli'deki Laç Mağarası'nda insan kemikleri bulundu

7 Mayıs 2013 Salı günü yayınlandı Tunceli Cumhuriyet Savcılığı, mağarada bulunan insan kemikleri ile ilgili inceleme başlattı.

Laçderesi kenarında bir mağarada1938 olaylarında öldürülen insanlara ait olduğu iddia edilen çok sayıda kemik bulunduğu haberleri üzerine İHD Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Tunceli Cumhuriyet Savcılığı, İl Jandarma Komutanlığı’na yazılı olarak kemik ve diğer delillerin toplanması talimatını verdi.

Savcılıktan gönderilen yazıda, "Tunceli merkez Çıralı köyü Laçderesi mevkisindeki mağarada insanlara ait bulunduğu iddia edilen kemiklerle ilgili olarak olay yeri inceleme ekibi ile bahsi geçen yerde kamera çekimi ve fotoğraflama da yapılmak suretiyle tespitinin yapılması, delil niteliğinde olan kemik dahil tüm delillerin Adli Tıp Kurumu'na gönderilmek üzere muhafaza altına alınması, olay hakkında bilgi ve görgüsü olan ve ayrıntılı ifade verebilecek bir kişinin tespiti halinde bu durumun derhal bildirilmesi” istendi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı