Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kıta aşan pedallar

29 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Bu yıl 49.'su düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu genel ferdi klasmanda Torku Şekerspor'dan Mustafa Sayar birincilikle tamamladı.Dereceye giren sporculara ödüllerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, verdi.

Şaşkınbakkal sahilinde son bulan turu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra eşi Hayrunnisa Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu takip etti.

Sultanahmet Meydanı'nda başlayan 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabını Argos Shimano takımından Marcel Kittel, 2 Saat 43 dakika 45 saniye ile kazanırken, ikinciliği Astana’dan tekerlek farkı ile Andrea Guardini, üçüncülüğü de Omega Pharma-Quick Stepp takımından Fenn Andrew elde etti. Genel ferdi klasmanda Torku Şekerspor’dan Mustafa Sayar, birinci gelerek Turkuaz Mayo’nun sahibi oldu.
Ödül töreninde kürsüye ilk olarak etap içinde ilk 3'e giren sporcular çıktı. Abdullah Gül, sporculara madalyalarını taktıktan sonra plartforma gelen Mustafa Sayar'a önce Turkuaz Mayo'sunu giydirdi ardından da kupasını verdi. Gül, son olarak takım klasmanında birinci olan Cofidis takımına madalya ve kupasını verdi.

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Abdullah Gül'e plartformda dağ bisikleti hediye etti. Vatandaşların 'bin, bin, bin' şeklindeki tezahüratlarına kayıtsız kalmayan Gül de bisiklete binerek basın mensuplarına poz verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı