Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çadırkentteki gerginlik

29 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı Süleymanşah kampında 1 çocuğun hayatını kaybettiği yangından sonra çıkan olaylarda mültecilerle, güvenlikçiler arasında arbede yaşandı.

Çadırkenti darmadağın eden isyancıların bir özel güvenlik görevlisini rehin aldığı iddia edildi. Olaylar güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındı. Süleymanşah çadırkentinde sabahsaatlerinde elektrik kontağından çıkan yangında 3 kardeşten biri hayatını kaybederken ikisi de yaralanmıştı. Yangından Sonra isyan çıkaran Suriyeli sığınmacılar, yönetim çadırına yürüyerek slogan attı, yönetimi istifaya çağırdı. Güvenlikçilerle karşı karşıya kalan mülteciler olay çıkardı. Kampı darmadağın eden mültecilerin isyanını bastırmak için Akçakale’ye çok sayıda jandarma ve polis sevk edildi. Uzun süren gerginlik, takviye polisin gelmesi ile Son buldu. İddialara göre bir özel güvenlik görevlisi sığınmacılar tarafından rehin alındı. Kamp uzun süre giriş çıkışlara kapatıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı