Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Oda TV davası

22 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Odatv davasının 16. duruşması başladı.

Emniyet Müdürlüğü’nden mahkemeye gelen yazıda Odatv’de yapılan aramaların polis memurlarının deşifre olmaması için sessiz yapıldığı ifade edildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Yalçın Küçük ile Hanefi Avcı hazır bulundu. Davanın önceki celsesinde tahliye edilen Soner Yalçın duruşmaya ilk kez tutuksuz olarak katılırken, tutuksuz sanıklarından Nedim Şener, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ında aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı Mehmet Ekinci Odatv’de yapılan arama görüntülerinin neden sessiz olduğuna ilişkin Emniyet Müdürlüğü’ne yazılan yazıya cevap verildiğini belirtti.

Başkan Ekinci İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden gelen cevabi yazıda söz konusu aramayı yapan polis memurlarının bir birlerini isimleri ile çağırdığından kamera kaydının sessiz yapıldığının ifade edildiğini belirtti.

Başkan Ekinci ayrıca Emniyet müdürlüğünden gelen yazıda sesli bir görüntünün arşivlerinde yer almadığının kaydedildiğini belirtildi.

Mahkeme başkanı daha sonra sanıklara taleplerine ilişkin söz verdi. Söz alan davanın tutuklu sanıklarından Yalçın Küçük önceki celse Soner Yalçın’ın tahliye edilmesiyle Odatv davasının kaparak yeni bir davanın açıldığını belirtti.

Yalçın’ın tahliyesiyle birlikte burada arızi olarak bulunan Hanefi Avcı’dan başka hiçbir tutuklu bırakmadınız diyen Küçük “Bir davayı kapatıp beni yargılamaya başladınız. Oda Tv davasını beni yargılamak için açtınız ve kapattınız” dedi.

Sinirli bir şekilde konuştuğu gözlenen Küçük ses tonunu yükselterek, “Benim yönetici olduğum iddia ediliyor. Ben nasıl yöneticiyim. Hepsi dışarıda ben içerideyim diyerek tutuksuz sanıklara dönüp ben içeriden sizleri nasıl yöneteceğim” dedi.

Küçük daha sonra tutuksuz sanıklardan Barış Pehlivan’a dönerek, “Benim evime gelmediğini ispat edeceksiniz. Yoksa içeri gireceksiniz. Benim sayemde meşhur oldunuz. Buraya hepiniz çıkacaksınız yeminler üzerine yeminler edeceksiniz. Evime gelmediğinizi ispat edeceksiniz” diye konuştu.

Siyasi davalarda kimsenin suçunu bilmediğini ifade eden Küçük, “Nazım Hikmet suçunu bilemedi. Tuncay Özkan 5 yıldır mahkemeye çıkıyor suçunu bilmiyor. Siyasi davalar nasıl başlarsa öyle biter. Bu davalarda deliller çürümez. Madem suçluyum bana suçumu söyleyin. Bana zarar vermezsiniz. Hiçbir Don Kişot’a zarar vermezsiniz. Beni boşa tutukluyorsunuz. Sizin gücünüz yok ben sizden daha güçlüyüm. İddianamelerinizi değiştirin. PKK ile TSK arasında hiçbir bağlantı yok. Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü’ye söyleyin adam olsunlar onları ben vekil tayin ettim” dedi.

Duruşmaya daha sonra öğle arası verildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı