Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Diyarbakır Valiliği Türkçe ve Kürtçe afişlerle kutladı

19 Mart 2013 Salı günü yayınlandı Diyarbakır Valiliği, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıl dönümünü münasebetiyle şehrin çeşitli yerlerindeki bilboardlara Kürtçe ve Türkçe kutlama afişleri astı.

Diyarbakır Valiliği tarafından çalışma kapsamında afişlerde Çanakkale Savaşı’na katılan şehitlerin fotoğrafları yer aldı. Kürtçe ve Türkçe olarak "Yiğidin harman olduğu Çanakkale'de senden bir parça var, inanmış bir avuç yürekle gelen mükemmelik" ifadelerinin yer aldığı afişler şehirdeki bilboardlarda yer aldı. Abuzer Çetin, şu ana kadar böyle bilboardlarda hep Türkçe ifadelerin yer aldığını, ancak şu anda Kürtçe’nin de yer almasının gayet güzel bir gelişme olduğunu dile getirdi. ‘Bunu görmek bana özgüven kazandırıyor’ diyen Çetin, “Kendi dilimi konuşmanın yazmanın önünde bir engel olmadığını anlıyorum artık. Çok güzel bir gelişme.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı