Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Otopark yasası geliyor

8 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yıllardır kapalı otopark mecburiyeti için inşaatlardan bedel almasına rağmen otopark yapılmadığını belirterek, kendi dönemi dahil olmak üzere yerel yönetimleri bu konuda eleştirdi.Erdoğan, hükümet olarak kapalı otopark mecburiyeti konusunda yeni bir yasa hazırlığı içinde olduklarını ifade etti.

Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde düzenlenen 1. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Zirvesi’nde konuaşn Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam doğup büyüdüğü Kasımpaşa’daki eski mahallesine bir ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi.

Kendi mahallesi için ‘Eskiden çıplaktı’ tarifini kullanan Başbakan Erdoğan, dün yaptığı ziyarette sokakların park eden araçlar tarafından işgal edildiğine şahit olduğunu aktardı. Gördüğü manzaranın refah seviyesinin, alım gücünün yükseldiğini göstermesi açısından önemli olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, kendi dönemi de dahil olmak üzere tüm yerel yönetimleri otopark konusunu ihmal ettikleri için eleştirdi.

Erdoğan,“Belediyelerimiz başta şahsım olmak üzere hiçbir imar projesi onaylanırken ne yazık ki evlerin altına garajlar konmadığı için veya mahallelerde garajlar olmadığı için sokaklar işgal altında. İki araç yan yana rahat geçecekken geçemiyorsun. Zaten sokaklar dar, böyle bir şekilde bakın neredeyse boş yer yok. Bir taraftan sevindim. Demek ki ülke refah düzeyi yükselmiş ve bu kadar arabayı herkes alabiliyor. Bir taraftan da sokaklar işgal altında nereye gideceğiz, o da ayrı bir konu.” dedi.

Garaj mecburiyeti olmasına ve belediyelerin inşaatlardan bunun karşılığında bir bedel almasına rağmen otopark yapmamasını eleştiren Erdoğan, hükümet olarak harekete geçeceklerini aktaran Erdoğan, “Demek ki şimdi merkezi yönetimler olarak bize burada bir yasa düzenlemesi getirmek kalıyor. Bunu da adımını atmak durumundayız. O gidiş-gelişler falan Allah göstermesin bir hasta çıkarmak şu bu olsa gidemezsiniz.” ifadesini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı