Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Malezya'da olaylı eylem

29 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da toplanan kalabalık göstericilere polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.

Malezya’da kalabalık göstericileri grubu, bugün Kuala Lumpur’un merkezinde toplandı. Göstericiler, ülkedeki seçim sisteminde değişiklik talep ediyor. Göstericiler, seçim sistemindeki mevcut yapının Malezya Başbakanı Najib Abdul Razzak’ın koalisyonun yararına olduğunu savunuyor. Gösteri, ülkede son yıllarda düzenlenen en kalabalık protesto olarak nitelendiriliyor. Malezya polisi göstericilerin sayısının yaklaşık 25 bin civarında açıklarken, yerel medya ise 80 bin civarında olduğunu aktardı. Malezya polisi Kuala Lumpur’un merkezi Kerdeka (Bağımsızlık) meydanını barikat altına alırken, göstericilerin bunları aşmaya çalışması üzerine ise göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı. Gösteride yaklaşık 20 kişinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Gösteri, muhalefetin desteklediği reform grubu Bersih tarafında organize edildi. Malezya parlamentosu, bu ay seçim sistemi ile ilgili bir dizi değişikliği onaylamıştı. Göstericiler ise bu değişikliklerin, seçimlerin ana sorunu hileleri çözmediğini ifade ediyor. Muhalifler, seçim sistemindeki bu eksikliklerin ülkenin bağımsızlığından bu yana iktidarda olan Barisan Nasional koalisyonu görevde kalmasını sağladığını savunuyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı