Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İzlanda Fahri Başkonsolosu'na veda

29 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Hayatını kaybeden Türkiye'nin İzlanda Fahri Başkonsolosu Einar Thor Thorhallsson için Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde tören düzenlendi. Thorhallsson’un tabutu Türk ve İzlanda bayrağı ile sarıldı.

Türkiye'nin İzlanda Fahri Başkonsolosu olarak 19 Aralık 2011'de atanan Thorhallsson, ilk defa düzenlenen Türkiye’nin Avrupa’daki fahri başkonsolosları toplantısı için İstanbul’a geldi. Toplantının ardından rahatsızlanan Thorhallsson, geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Naşının ülkesine gönderilmesi öncesinde Thorhallsson için İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde tören düzenlendi.

Törende Thorhallsson’ın eşi Andrea Rafnar gözyaşlarına hakim olamadı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, törende yaptığı konuşmada Thorhallsson’un Türkiye ve İzlanda arasındaki ilişkileri geliştirmek için sergilediği çabalar üzerine fahri konsolos olarak atandığını aktardı. Konsolos olduktan sonra Türkiye ile İzlanda arasındaki münasebetlerin geliştirilmesinde çok büyük katkı sağladığını aktaran Koru, “Türkiye’nin Avrupa’daki fahri başkonsolosları toplantısına katılmak üzere ülkemize gelmişti. Toplantıda olumlu katkılarda bulunmuştu. Toplantılar sona erdikten sonra Thorhallsson rahatsızlanarak vefat ettiğini öğrendik. Thorhallsson geride doldurulması zor bir boşluk bırakmıştır.” dedi.

Konuşmaların ardından Thorhallsson’un naaşı polis mangasının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Andrea Rafnar törenin ardından taziyeleri kabul etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı