Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yeni Teşvik Sistemi

15 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Şu anda tüm hazırlıklarını yapmış olduğumuz ama yine sizlerden gelecek olan değerlendirmeleri dikkate alacağımız bir anlayışla inşallah teşvik sistemini bu ay sonuna kadar uygulamaya sokacağız" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, 'Yeni Teşvik Sistemi'ne ilişkin oda ve borsa başkanlarına bilgiler verdi. Bakan Çağlayan, 2023 hedeflerine ulaşma noktasında 3 bileşenle yola çıktıklarını belirterek, "3 temel adımımız, bilhassa Türkiye'nin yatırım, üretim ve ihracat zincirini mutlaka oluşturmak. Bunun yanı sıra bu zincir arasında tam bir bütünlük sağlamamız gerekiyor" dedi.

Bu teşvik sisteminin birçok yeniliği getirdiğine dikkati çeken Bakan Çağlayan, bu sistemle KOBİ tanımında önemli bir makas değişikliği yapıldığını ve AB tanımlı KOBİ sisteminin getirildiğini söyledi.

Çağlayan, "AB tanımlı KOBİ sistemini getirdiğimiz zaman bilhassa uluslararası anlaşmalarımızdan kaynaklanan, bize getirilen bazı kısıtlamaların ortadan kaldırılacağı önemli bir çalışma yapmış oluyoruz" dedi

Demir-çelik sektörü başta olmak üzere teşvik kapsamına giren veya giremeyen birçok sektörün bu kapsamda yerini alacağını anlatan Çağlayan, KOBİ tanımındaki mevcut sisteme ilişkin bilgiler verdi. Çağlayan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine kadar 10 bin kilometrelik demiryolu ağı kuracağı ve demiryolu ağı kurulurken demir-çelik sektöründeki yatırımların destekleneceğini belirtti.

Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda tüm hazırlıklarını yapmış olduğumuz ama yine sizlerden gelecek olan değerlendirmeleri dikkate alacağımız bir anlayışla inşallah teşvik sistemini bu ay sonuna kadar uygulamaya sokacağız." TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise eğitim, ulaştırma gibi yatay alanların her bölgede stratejik yatırımlar olarak desteklenmesinin eve yeni teşvik paketi kapsamından öncelik verilmesinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'deki yatırımcının en önemli sorununun sermaye eksikliği olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Aynı sektörde ayrı ayrı iş yapıp rekabet içinde boğulmak yerine, bir araya gelerek ortaklık kurmak, hem verimliliği artıracak hem de yurtdışındaki rakiplerimizle rekabet etmemizisağlayacak" diye konuştu


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı