Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Hükümete 'Pozantı' suçlaması

7 Mart 2012 Çarşamba günü yayınlandı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Pozantı M Tipi Çocuk ve Gençlik Cezaevi'ndeki çocukların Ankara Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi’ne taşınmasını eleştirdi.Bahçeli, "Peki, cinsel nitelikli suç ve saldırılar, bu kez de Sincan Cezaevi’nde vuku bulursa, AKP hükümeti ne yapacak ve burada bulunanları nereye sevk edecektir?" dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Bahçeli, Pozantı M Tipi Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde yaşandığı iddia olunan ve kamuoyuna yansıyan olayların akılları durduracak nitelikte olduğunu ifade etti. Bahçeli, şöyle konuştu: 'İşiten herkesin kanını donduran, ciğerini parçalayan bu rezaletin, sözde ileri demokrasi altında gerçekleşmesi de meselenin bir başka kasvetli yönünü oluşturmuştur. Bu kirliliğe bulaşanlarla ilgili açılan idari soruşturmalar, görevden almalar ve görev değişiklikleri ya da adli takibatlar henüz caydırıcı ve önleyici olamamıştır.

Pozantı 'daki pisliğin, işlenen insanlık dramının; müfettiş soruşturmasıyla ve 200 çocuğun Ankara Sincan Çocuk Kapalı Cezaevi 'ne nakledilmesiyle temizlenmesi ihtimal dahilinde değildir. Peki, cinsel nitelikli suç ve saldırılar, bu kez de Sincan Cezaevi 'nde vuku bulursa, AKP hükümeti ne yapacak ve burada bulunanları nereye sevk edecektir? '

Bahçeli, Pozantı 'da çocuk mahkumların ırzına, haysiyetine, şerefine, insan olmaktan kaynaklanan dokunulmazlıklarına kast eden hastalıklı ruhların cezasız kalmaması için de her türlü tedbirin bir an önce alınması gerektiğini kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı