Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Pakistan kültür haftası

25 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Pakistan halkının Türk halkını, Türk halkının da Pakistan halkını çok sevdiğine dikkat çekerek, "Dünyada başka iki ülke yok ki birbirini bu kadar çok sevsin.

' Cive cive Pakistan' diye bütün gönlümüzce söylüyoruz.” dedi.

Pakistan Ulusal Milli Günü dolayısıyla Ankara Swiss Otel’de bir resepsiyon verildi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Harun Şukat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, başta olmak üzere Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel ve diğer yetkililer katıldı.

Kutlamaların şerefine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Büyükelçi Muhammed Harun Şukat bir pasta kesti. Burada basın mensuplarına Pakistan ile Türkiye’nin tarihi ilişkileri hakkında açıklamalarda bulunan Arınç, şöyle konuştu: “Türk halkı Pakistan halkını çok seviyor. Aynı şekilde Pakistan halkı da Türk halkını çok seviyor. Dünyada başka iki ülke yok ki birbirini bu kadar çok sevsin. Bundan dolayı çok mutluyuz. 'Cive cive Pakistan' diye bütün gönlümüzce söylüyoruz.”Pakistan’ın yakın zamanda bütün iç ve dış sorunlarını çözeceğini umduğunu kaydeden Arınç, “Daha güçlü bir devlet, daha ekonomisi büyümüş bir devlet ve halkı daha mutlu bir ülke olarak yoluna devam edecek. Pakistan’daki olumlu gelişmelerden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Türkiye ile olan tüm ilişkilerinde büyük bir gelişme gösteriyor. Bizde parlamento ve hükümet olarak Pakistan ile büyük bir bütünleşme içindeyiz. Dış politikada hiçbir gayrımız yok. Biz Türkiye’nin ne kadar güçlenmesini, söz sahibi olmasını istiyorsak, Pakistan’ın da aynı şekilde büyük ve güçlü devlet olmasını özlemle hasretle bekliyoruz.” diye konuştu.

Kendisinin yakın zaman önce bazı Pakistanlı yetkililerle temaslarda bulunduğunu dile getiren Arınç, konuşmasına şöyle devam etti: “İnşallah yakın zamanda THY ile Lahor’a direkt seferler başlatacağız. Şuanda sanırım sadece İslamabad’a seferlerimiz var. Pencap 85 milyon nüfusu ile büyük bir bölge ve oraya çok yoğun talep var. İnşallah THY’nin direkt seferlerinin başlamasıyla da iki ülke arasındaki yakınlığı bu vesile ile daha da güçlendirmiş olacağız. Bu akşam burada dostlarımız var. Ben de Sayın Başbakanımıza vekaleten Başbakan vekili olarak geceye katıldım. Onun da selam ve sevgilerini iletmek istiyorum.”Konuşmasının ardından Pakistan’ın geleneksel damak tatlarından tadan Arınç, bir süre komutanlarla ve salondaki diğer davetlilerle sohbet etti. Salondan çıkışta ise Büyükelçi Şukat, Başbakan Yardımcısı Arınç’a tablolar halinde sergilenen Türk devlet adamaları ile Pakistanlı devlet büyüklerinin birlikte çekildiği fotoğrafları gezdirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk başbakanlık döneminden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dışişleri bakanlığı dönemindeki fotolar dikkat çekerken, Arınç özellikle Adnan Menderes’in fotoğrafını görünce “Ne kadar eski fotoğraflar bunlar” diye şaşkınlığını gizleyemedi. Katılımın bir hayli yoğun olduğu resepsiyonda özellikle Pakistanlı kadınların geleneksel kıyafetleri salonu renklendirmesi dikkat çekti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı