Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

ABD'de siyah gencin ölümü

25 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı ABD Başkanı Barack Obama, siyahi Amerikalıları sokağa döken Trayvon Martin olayı ile ilgili beklenen açıklamasını yaptı.

Florida’da bir sitenin güvenliği tarafından acımasızca öldürülen 17 yaşındaki Trayvon için ilk defa konuşan Obama, ‘‘Anne ve babanın bu olayda nasıl bir acı çekebildiğini tahmin ediyorum’’ dedi.

Obama daha sonra olayın ortaya çıkarılmasının önemine işaret ederek, ‘‘Ne zaman bu olayı düşünsem aklıma kendi çocuklarım geliyor. Eminim her ebeveyn de bu trajedinin federal, yerel yetkililer tarafından her yönü ile araştırılıp ortaya çıkarılmasını arzu ediyordur’’ dedi.

Adalet Bakanlığı’nın olaya el atmasını memnuniyetle karşıladığını belirten Obama, Trayvon’un öldürülmesindeki nedenin ırkçı anlayışın neden olduğunu ima etti. Obama, ‘‘Eğer benim bir oğlum olsaydı Trayvon’a benzerdi’’ diyerek cinayetin Beyaz Saray tarafından ne kadar önem ile takip edildiğini imalı bir şekilde ifade etmiş oldu. Her vicdanlı insanın bu olayın nasıl olabileceği yönünde kendi kendine sormadan edemeyeceğini aktaran Obama, ‘‘Bu da bize çıkardığımız kanunları tekrar gözden geçirmemiz gerektiğini gösteriyor’’ diye konuştu.

Trayvon Martin, 26 Şubat’ta annesinin isteği üzerine tatlı ve içecek alabilmek için yağmurlu havada markete kestirmeden gidebilmek için bir sitenin içinden geçmeye çalışma girişimini canı ile ödedi.

Sitenin güvenliği önce takip ettiği Trayvon’u görgü tanıklarının ifadelerine göre yere yatırdıktan sonra silahı ile vurdu. Site güvenlik görevlisi olan George Zimmerman, Trayvon’u vurma nedenini ise kendini savunma olarak açıkladı.

Polis, Zimmerman’ı tutuklamadı zira Florida kanunlarına göre savunma amacıyla birisini öldüren kişiler hakkında yasal bir işlem yapılmıyor. Ancak olayın Amerika genelinde duyulmasının ardından artan tepkiler nedeniyle geçtiğimiz çarşamba Zimmerman’ı tutukladı belediye meclisi de perşembe günü polis şefini de geçici olarak görevden aldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı