Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Cinsel Eşitlik ve Kalkınma

18 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, istihdamda değişim ve dönüşümün çok önemli olduğunu belirtti.

Şahin, “Toplumsal huzur ve barış toplumsam değişim ve dönüşümü yönetmekten geçiyor. Bunun için sürdürülebilir kalkınma da çok önemli.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TÜSİAD ve Dünya Bankası işbirliği ile organize edilen 'Cinsiyet Eşitliği ve Kalkınma' konulu seminer içir Gaziantep'e gelen Şahin, burada Gaziantepli kadınlarla buluştu. Kadınların iş gücündeki önemi anlatan Bakan Şahin, kendi iş hayatından örnekler verdi.

'Adım Adım Anadolu-Gaziantep Buluşması' kapsamında Şehitkâmil Kültür Kongre Merkezi'nde yapılan programın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Meseleye yalnızca kadın erkek meselesi olarak bakmamak gerekiyor. Ülkemin bütün gücünü kullanmamız gerektiğini konuşuyoruz. Çünkü artık kabul edilen bir şey var ki biz kas devrimini geçirdik, kasa devrimini de geçirdik. Artık bilgi ve teknoloji çağında kafa devrimini yaşıyoruz, 3K dedikleri. Kafa dediğimiz şeyde de yüce Mevla 'm erkeğe de kadına da en az eşitliği vermiş, bazı yönlerden pozitif ayrımcılığımız, fazlalığımız olduğunu da kabul etmemiz gerekiyor. O yüzden herkesin bütün potansiyelini kullanacağız.” diye konuştu.

Engellinin de yaşlının da ülkenin bütün değerlerini kullandığı zaman bütün değerleri değiştirebileceğini vurgulayan Şahin, “Bütün istatistikleri, o 2023 vizyonu 2020 'lerde, 2019 'larda çok rahat gerçekleşebilir. Yeter ki gücümüzü birleştirelim. Yeter ki bütün enerjimizi koyacağımız hedefe yılmadan büyük bir azimle, büyük bir kararlılıkla büyük bir sürdürebilirlikle yolumuza devam edelim. Çünkü çok hızlı bir değişim dönüşüm var. Ekonomik kalkınmayı sosyal politikalarla beslemezseniz, ekonomik büyümeyi toplumsal ve sosyal değişimle entegre edemezseniz kesinlikle toplumsal huzuru ve barışı sağlayamayacağımızı artık hepimiz biliyoruz ve kabul ediyoruz.” şeklinde konuştu.

'KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİM SORUNUNU BİRLİKTE BAŞARMAMIZ GEREK '

Bakan Şahin şunları söyledi: “Kız çocuklarının eğitilmesi iradesi sonuna kadar takip edilmesi gerekiyor ve hep beraber bunu başarmamız gerekiyor. Nerede takılırsak, nerede bir sıkıntı varsa hep beraber, bakın şöyle bir sıkıntı var diye süreci yönetmemiz gerekiyor. Benim her zaman söylediğim bir şey var; geldiğimiz noktadan geriye dönemeyiz. En önemli yapmamız gereken işlerden bir tanesi girişimcilik. Kadın girişimcilik oranımızda şuanda daha yüzde 14 civarındayız. Bunu yükseltmemiz için de sermayede, finansta yetersizlikte yaşanan sorunu çözmek için önemli bir çalıştay yaptık çıktılarını şimdi takip ediyoruz.”

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner de Türkiye 'nin, ancak kadınların potansiyelini açığa çıkarabildiği ve kadınların toplumsal refahtan pay alabildiği ölçüde ekonomik, sosyal ve demokratik açıdan gelişmiş bir ülke konumuna geleceğini söyledi.

Boyner, “Bu süreçte sivil toplum kuruluşlarını özellikle kadın sivil toplum kuruluşlarının varlığını çok önemsiyoruz. Bu önemsenmeler ve dayanışmalar daha fazla güçlendikçe devlet ve sivil toplum işbirliği ile bugün burada ele alınacak sorunların çözümü noktasında çok daha hızlı sonuç alabileceğimize inanıyorum.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı