Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

4+4+4 tartışması sürüyor

17 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı CHP, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun ses kayıtlarının dökümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına başvurdu.

CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi imzasıyla TBMM Başkanlığı'na verilen dilekçede, komisyonunun 11 Mart 2012 tarihli birleşiminin ses kayıtları ile tutanaklarının incelendiği, bugüne kadar kamuoyuna yansımayan bazı yeni usulsüzlüklerin tespit edildiği iddia edildi. Ses kayıtlarının toplantı saatinden önceki zaman diliminde gerçekleşmiş olması nedeniyle tutanağa geçmemiş olan bölümlerinin CHP'nin iddialarını destekler nitelikte bilgiler içerdiğinin savunulduğu dilekçede, 'Toplantının açılmasından önceki olayları yansıtan yaklaşık 5 dakikalık ses kaydında, AKP Grup Başkanvekili'nin Komisyon Başkanı'nı nasıl baskı altına aldığı ve sözleri ile yönlendirdiği net bir şekilde anlaşılmaktadır. ' denildi.

Ses kayıtları ile tutaklar karşılaştırıldığında redaksiyon yetkisini aşan değişikliklerin yapıldığının görüldüğü ileri sürülen dilekçede, tutanaklar ile ses kayıtlarının karşılaştırılması durumunda komisyon iradesinden farklı metinlerin komisyonda kabul edilmiş gibi işlem yapıldığının görüleceği iddia edildi.

Dilekçede, 'TBMM İçtüzüğünün 29'uncu maddesine göre milletvekillerinin komisyonlarda görüşlerini ifade etmek amacıyla söz hakları vardır. Milletvekillerine söz hakkının tanınmamış olması İçtüzüğün anılan maddesine açık bir aykırılıktır. Ancak bu ihlal sadece İçtüzükle sınırlı değildir. Anayasanın 87'nci maddesi yasama görevini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yani milletvekillerine vermiştir. Milletvekillerine komisyonda söz hakkının tanınmamış olması, milletvekillerinin yasama görevini yapmasının engellenmesi sonucunu yarattığından, bu durum Anayasanın 87'nci maddesine de açık bir aykırılıktır. Komisyon Başkanı, tutumuyla Anayasayı açıkça ihlal etmiştir. Belirtilen nedenlerle tüm bu hukuksuz işlemlerin ortadan kaldırılarak Komisyon toplantısının kaldığı yerden devam etmesinin sağlanması konusunda gereğini arz ederim. ' ifadeleri kullanıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı