Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

ATM dolandırıcıları kıskıvrak

11 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı İzmir'de bankaların ATM'lerine yerleştirdikleri düzenekle müşterilerin kart bilgilerini kopyalayıp dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki kişi tutuklandı.

Zanlıların kullandıkları yöntemle 1,5 saatte 33 kişinin kart bilgilerini kopyaladığı tespit edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Bürosu ekipleri, bazı banka müşterilerinden gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Banka şubesinin güvenlik kamerası görüntülerinde yapılan araştırmada, iki kişinin ATM üzerine bir cihaz yerleştirdiği, bu yöntemle kart bilgilerini kopyalayarak dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Görüntülerdeki kişilerin izini süren polis, Muğla'nın Ortaca, Fethiye ve Aydın'ın Nazilli ilçelerinde aynı yöntemle dolandırıcılık yapıldığını belirledi. Ekipler, olayın meydana geldiği Alsancak semtindeki ATM ve banka şubesi önünde tedbir aldı.

Polis ekipleri, ATM'ye koplayama cihazı yerleştirdikten sonra uzaktan izleme yapan iki kişiyi takibe aldı. Cihazı sökmek için ATM'nin yanına gittikleri anda ise, M.A. (38) ile G.Ş. (27) suçüstü yakalandı. İki şüphelinin kullandığı otomobilin bagajında, dolandırıcılık olayları sırasında kullandıkları, malzemeler ile giysiler ele geçirildi. Zanlıların otomobilinde yapılan aramada kullandıkları malzemeler ve tanınmamak için yüzlerini gizledikleri giysiler ele geçirildi.

FARKLI BİR YÖNTEM


Yapılan araştırmayla zanlıların, yeni yöntem geliştirerek düzenek kurduğu ortaya çıktı. ATM'deki bölümlerin birebir kopyalarını yapan M.A. ve G.Ş.'nin, parçaları yerleştirdikleri cihazlardan işlem yapan müşterilerin kart bilgilerini kopyaladığı, şifreleri ise yine para çekme bölümüne taktıkları mikro kamerayla öğrendiği belirlendi. Kopyaladıkları bilgilerle sahte kartlar hazırlayıp nakit para çektikleri, iz bırakmamak için ABD ve Tayland üzerinden hizmet veren internet sitelerinden alışveriş yaptıkları tespit edildi. Ele geçirilen USB belleklerde 170 kişiye ait kart bilgilerini saklayan iki zanlının, ilk belirlemelere göre 60 bin liralık haksız kazanç elde ettiği anlaşıldı. Banka şubesinden yaklaşık 1,5 saatte 33 kişinin kart bilgilerini kopyalayan şüphelilerin mağdurları arasında polislerin, aynı şubede çalışan banka görevlilerinin ve adliye personelinin de bulunduğu belirtildi. İşlemleri tamamlanan iki zanlı, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı