Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şahin: Osmaniye'de hata varsa gereğini yağarız

26 Şubat 2012 Pazar günü yayınlandı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Osmaniye’de öğrenci servisinin taranması sonucu iki kız çocuğunun ölümünde ihmal olduğu iddiaları için, hatalı olanlar varsa gereğinin yapılacağını söyledi.

Antalya 'ya gelen Bakan Fatma Şahin, havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı. Kendisinin de bir anne olduğunu, Osmaniye 'de yaşananların sıkıntılı bir durum olduğunu ifade etti.

Konu hakkında vali ve savcıyla konuştuğunu, ailenin müracaatlarının gereğinin niye yapılmadığını sorduğunu anlatan Şahin, “Yaşanan olay bireysel bir hataysa ve bireysel bir yanlış anlamadan kaynaklanıyorsa gereğini yapacağız. 'Neden böyle oldu? Aile müracaatını yazılı mı vermedi? Geriye dönüşte niye sıkıntı yaşanmış? ' talimat verdim, bütün gerekçeleriyle çıkartılıyor. Çıksın bütün gereğini yapacağız.” diye konuştu.

Emniyetin şiddetle mücadele yeniden yapılandığını, kendi içinde büyük örgütlenme gerçekleştirerek gelen her türlü talebi değerlendirdiğini anlatan Bakan Şahin, “Hem emniyet hem Adalet Bakanlığı şiddetle mücadelede önemli hem zihinsel dönüşüm yaşamış, hem kurumsal alt yapı oluşturmuştur. Birçok olay; daha yaşam hakkıyla ilgili süreçte, kadının yaşamıyla, kız çocuklarımızın yaşadığı sorunlarla ilgili süreçte, valilerle, Adalet Bakanlığı 'nın temsilcileriyle büyük bir dayanışma ve paylaşım içinde süreci yönetiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bakan Şahin, son dönemde şiddet olaylarında artış mı yaşandığı yönündeki bir soruya şu cevabı verdi: “Açık bir topluma gidiyoruz. Bunun gereği olarak da bütün Türkiye bunları konuşuyor. Bunun getirdiği bir şey var. Daha önce kapalı olan, yok sayılan konular bugün gündem oluşturuyor. Hepimizin vicdanında bir karşılığı oluyor. Bütün kuramlarla gerekli irade gösterilerek bir mücadele alanı oluşturuluyor. Bu olaylar daha önce kapalı olarak takip edildiğinden, sorun olarak görülmediğinden hiçbir şekilde gündem oluşturmuyordu. Biz bunu da yönetiyoruz. Hukuki alt yapımızı güçlendiriyoruz. Uygulamalardaki eksikleri bir bir takip ediyoruz. Bu tür olaylar akşamdan sabaha düzelmiyor. Ekme ve biçme zamanı var. Şuan bunların her alanda, her noktasında zayıf olduğumuz noktaları güçlendirecek şekilde hem bakanlığımız hem diğer bakanlıklarla olan işbirliğinin takibini yapıyoruz.”

EĞİTİMDE 4+4 TARTIŞMALARI

Bakan Fatma Şahin, eğitimde 4+4+4 sisteminin tartışıldığını hatırlatan bir gazetecinin, “Kız çocuklarının okuldan erken alınacağına yönelik iddialar var. Bu görüşleri nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Biz yeni bir iktidar değiliz, 10 'uncu yılımızı tamamladık. İktidar son 10 yılda yüzde 88 olan kız çocuklarının okuma oranını yüzde 98 'e çıkardı. Orta öğretimde yüzde 20 'lik artış sağladı. Eğitime ödenen mali destek 2,6 milyar TL 990 bin anneye çocukları okusun diye mali destek vermişiz. Böyle bir irade beyanı olan AK Parti Hükümeti'nde geriye gidiş olabilir mi? Tam tersi orta okullaşmada yüzde 68 oranını yüzde 98 'e çıkarmak için gerekli tedbirleri alıyoruz. Yeni yapılan 4+4 sisteminde özellikle engelli ve üstün yetenekli çocukların okullaşma oranını artırmak, mesleki okulların oranını artırmak için esnek, alternatif bir model getiriliyor. Bu modeli anlamadan 'kız çocukları eve kapatılacak ' mantığını doğru bulmuyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bizim amacımız, tam tersi, üniversiteleşmedeki kız çocuk oranını yüzde 100 'lere getirecek bir irade beyanıdır. Bunun içinde bütün kurumsal alt yapımızı güçlendiriyoruz.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı