Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mısır'da protestolar

15 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı Mısır’da yarın yapılacak anayasa oylaması öncesi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi destekleyen muhafazakar kesim ile Mursi aleyhtarları, başkent Kahire ve ülkenin ikinci büyük şehri İskenderiye’de gösterilerde bulundular.

Muhammed Mursi, Mübarek devrinin devamı olan anayasanın ve bakiyesinin derhal değiştirilip Mısır Devrimi’nin tamamlanması gerektiğini ifade ederken; muhalif göstericiler ise, yeni anayasa taslağının 'çok İslami' olduğunu, ülkenin tüm halkını temsil etmediğini iddia ederek, bugün Mısır’ın muhtelif şehirlerinde birbirlerine karşı gösteriler düzenledi.

Kahire’de protestoya katılan muhalif bir Mısırlı, “Mursi iktidarı bizi temsil etmiyor, Mısır’ı bölüyor” dedi.

Muhafazakar kesim ise Mursi’yi destekleyerek yarın zafer kazanacaklarını ifade eden nutuklar attı.

Gösterilerde hadiselerin çıkmasına mani olmak için Mısır emniyet ve askeriye mensuplarının yüksek tedbirler aldıkları görüldü

Başkent Kahire’de Cuma namazını müteakip yapılan gösterilerde muhafazakarlar Mursi’ye destek vererek “Yarın İslami zaferi kutlayacağız” derken, muhalifler de protestolarını devam ettirdi. Ülkenin en büyük ikinci şehri İskenderiye’de ise, tansiyon daha yüksek seyretti ve arabalar ateşe verilirken taraflar arasındaki sürtüşmelerde onlarca kişi de yaralandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı