Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başkent'te eylem günü

9 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Eş durumundan atanamayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde evlilik cüzdanlarını yakarak eylem yaptı.

Eş durumundan atanamayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Evlilik cüzdanlarını yakarak, kurdeleye geçirilmiş yüzükleri MEB'in bahçe demirlerine bağlayan öğretmenler, 'Allah'ın emriyle evlendik, Dinçer'in emriyle ayrıldık', 'Ya eş ya iş gelin şimdi siz seçin' ve 'Online evlilik istemiyoruz' sloganları attı. Eş durumundan atanamayan öğretmenler adına yapılan basın açıklamasında, "Ağustos 2012'de ataması yapılamayan eş özrü mağduru öğretmenlerin atamalarının önümüzdeki Şubat ayında da yapılmaması durumunda bu öğretmenlerimiz ailelerinden tam 2 yıl ayrı kalmış olacaklardır" denildi.

Eş durumundan atanamayan öğretmen Gökhan Kurt, "Eşim Iğdır'da, 4 yaşında bir oğlum var ve çocuğum başkasını örnek alıyor baba olarak. Biz, birbirimizi göremiyoruz ve bu durum aile birliğimize ciddi anlamda tehdit oluşturmaya başladı.

Bir çok ailenin de bu noktada ayrılma sürecine geldiğini biliyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, olaysız dağıldı.

Öte yandan, Adalet Bakanlığı çalışanları fazla mesai ve yol ücretlerinin kaldırılmasını YKM önünde eylem yaparak protesto etti


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı