Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kemik ve hırka buldular

3 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı Eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın Silivri'de gösterdiği yerde 1992 yılında gözaltında kaybedilen Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Ayhan Efeoğlu'nun mezarını bulmak için kazı yapan TAYAD'lılar, 4 kemik parçası, parçalanmış bir erkek ayakkabısı ve hırka buldu.

Cumhuriyet savcılığınca söz konusu kemik parçalarına incelenmek üzere el konuldu.

Tutuklu Hükümlü Aileleri Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, Çerkezköy Kuşbahçe mevkisinde, Ankara'daki faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski özel harekat polislerinden Ayhan Çarkın'ın geçen yıl yer göstermesiyle yapılan kazılarda herhangi bir bulguya rastlanmayan alana gelerek kazı çalışması yaptı.

Burada gazetecilere açıklama yapan dernek avukatlarından Taylan Tanay, 1992 yılından bu yana kendisinden haber alınamayan Ayhan Efeoğlu'nun cesedini aradıklarını söyledi.

Tanay, Efeoğlu'nun nerede olduğunu öğrenmek için her hafta Taksim'de eylem yaptıklarını ifade ederek, başlattıkları kampanyalarla kayıp şahısların bulunmasını istediklerini bildirdi.

Avukat Tanay, 'Aylarca adalet istedik. 'Gerekirse kendi ellerimizle kazacağız' dedik. İşte bugün burada onun için toplandık. Evlatlarımızı gerekirse kendi ellerimizle arayacak ve eninde sonunda mutlaka bulacağız ' diye konuştu.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Efeoğlu'nun yakınlarının talebi doğrultusunda, kazı çalışmalarında bulunduğu iddia edilen kemik parçalarına incelenmek üzere el konuldu.

'Emniyette öldürüldü '

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Ayhan Efeoğlu'ndan, 6 Ekim 1992 tarihinde gözaltında alındıktan sonra bir daha haber alınamamıştı.

Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan eski özel harekatçı Ayhan Çarkın, gözaltında kaybedilen Ayhan Efeoğlu için, '(Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü'nde) Bana 'Şu bombayı imha et' diye paket verdiler. Götürdüm içinden insan çıktı. Domuzbağı ile bağlanmış vaziyetteydi. Emniyette öldürüldü, ellerimle gömdüm ' itirafında bulunmuştu.

Ancak 21 Aralık 2011'de İstanbul'a getirilen Çarkın'ın Silivri'deki Beyciler köyünde bulunan ormanlık alanda yapılan kazı çalışmalarından sonuç alınamamıştı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı