Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türk-Arap forumu

2 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Başbakan Erdoğan, Türk-Arap İş Forumu için düzenlenen yemekte konuştu.

Türk-Arap İşbirliği Forumu Dışişleri Bakanları 5'inci Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistinlileri kendi aralarında yaşadıkları sorunları bir an önce çözmeye çağırırken, "Birbirinizi Allah için sevmenizi istiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Filistin’in işgal altında bir ülke olduğunu görmek ve kabul etmek zorundayız.. Önceki gece sevinen yalnızca Filistinliler değil tüm dünyadır. Bu nedenle Filistin’de ayrılığın derhal son bulmasını istiyoruz. Birbirinizi Allah için sevmenizi istiyoruz.. Tüm dünya Filistin için kucaklaşırken Filistin’in kendi arasında kucaklaşamamasını anlayamıyoruz.. Filistin’de çatışma, husumet görmek istemiyoruz. Tebrikler Filistin diyorum.

Rejimin masum sivillere karşı ayrım gözetmeksizin uygulandığı baskı politikası 20. ayını doldurdu. Bu 20 ay boyunca Suriye rejimi kendi halkına karşı acımasız bir kıyım yürüttü ve devam ediyor. Rejim Suriye'de yönetme ehliyetini çoktan kaybetmiş durumdadır.

Tarihte hiçbir yönetim halkına karşı savaşta muzaffer olamamıştır, bundan sonra da olamayacaktır. Esed Rejiminin beyhude olduğu adım adım sona yaklaştığı ortadadır. Esed şuanda babasıyla yarışıyor. Esed rejimine hangi gerekçeyle olursa olsun destek verenler de bu rejimin suçlarına ortaktırlar ve tarih karşısında hesap vermek durumunda kalacaklardır.

Suriyeli kardeşlerimiz onurlu bir mücadele veriyorlar. Onlara destek olmak ahlaki ve vicdani bir borçtur. Akrabalık ilişkilerimizin gereği olarak Suriyeli kardeşlerimize imkânlarımızın el verdiği her yardımı sağlıyoruz. Bugün itibariyle ülkemizde 200 bine yakın Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Bu zor günlerinde Suriyeli kardeşlerimize kapımızı her daim açık tutmaya razıyız. Suriye halkı şimdiden her kesimin eşit şekilde söz sahibi olacağı yeni demokratik Suriye'nin inşası yönünde önemli adımlar kaydediyor.

Muhalefetin saflarını birleştirmesi sonucunda bu adım karşılığında verilen güçlerin somut eyleme dönüştürülmesinin zamanı gelmiştir. Koalisyona vereceğimiz her türlü destek barış huzur refah içindeki bir Suriye'nin inşasına katkı sağlayacaktır.

12 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek Suriye Halkının Dostları Toplantısı'nda muhalefete güçlü bir destek verilmesini bekliyoruz.

İçinde olduğumuz coğrafyada önemli değişikliklere tanıklık ediyoruz. Birlik ve beraberlik sağlayarak Filistin’de çözüme gittik. Suriye meselesi de aynı şekilde dayanışma ve istişare ile sonuca ulaşacaktır.

Bölgedeki sorunlarda da istişaremizin daha ileri seviyelere ulaşmasının daha yararlı olacağına inanıyorum. Ortak bir coğrafyanın mensupları olarak bizi ülkemizi milletimizi ilgilendiren çözüm üreten bir irade ortaya koyabiliriz. BU sayede ülkelerimizi refaha ulaştıracağımıza inanıyorum.

Sözlerimi Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in şu sözleriyle sonlandırmak istiyorum. İki birden üç iki den dört de üçten iyidir. İttifak ediniz.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı