Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çelik 'Şahıslara göre tartışırsak kaybederiz'

23 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Suriye sınırına kurulacak olan Patriot Füzeleri’nin tetiğinin Türkiye’de olacağını söyleyerek, terör sorunun çözümüne ilişkin de, “Bu insanlar silahı bıraksınlar, terörle değil, medeni yollarla bu taleplerini dile getirsin ama bunu kim sağlarsa sağlasın” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Çelik, bir gazetecinin açlık grevleri için Öcalan’ın devreye gerdiğini hatırlatarak, “Ateşkes için terörist başının çözüm denklemi içinde yer alması Türkiye’nin hayrına mıdır?” şeklindeki sorusu üzerine “Bugün dağlarda eli silahlı birer ölüm makinası haline getirilen PKK’lı gençlere sürekli çağrıda bulunduk. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ve herkes. ‘Bu yol doğru bir yol değil, bırakın. İnsan öldürmeyi bırakın, siz de ölmeyin’ dedik” hatırlatmasını yaparak şunları kaydetti:

“Bu insanlar silahı bıraksınlar, terörle değil, medeni yollarla bu taleplerini dile getirsin ama bunu kim sağlarsa sağlasın. Yani Ahmet mi devreye girer, Mehmet mi devreye girer, şu mu etkili olur, bu mu etkili olur? Yani her zaman dediğimiz gibi, bizim amacımız üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Bizim bağcı dövmek gibi bir derdimiz yok.

Bakın Habur, bu iyi niyetle atılmış bir adımdı farklı bir noktaya çekildi bir yol kazasına dönüştürüldü. Tekrar altını çiziyorum, bugün Türkiye’de, demokratik yollar açıktır, herkesin demokratik değerler platformunda kendini ifade etme, taleplerini dile getirme yolu açıktır. Şiddet, kaba kuvvet ve terör artık bir çözüm aracı olamaz, insanların kendin ifade etme biçimi olamaz. Geçmişte birileri bu mazeretlere sığınabilir, ‘Çünkü benim başka yolum kalmadı’ diyebilir ama bugün bunu diyemez artık.

Dolayısıyla, kan dursun, şiddet bitsin, gözyaşı dinsin, kaynaklarımız heba olmasın ama kim etkili olacaksa olsun. Fakat şunun bilinmesi gerekiyor; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir teröristle, hiçbir terörist başıyla oturup, efendim bunun üzerinden bir pazarlık yapmaz. Bakın birileriyle temas, şu veya bu düzeyde istihbarat örgütleri düzeyinde veya devlet memurları düzeyinde temaslar olabilir. Ama birileri bunu bir pazarlık olarak değerlendirirse bu da yanlış olur. Biz böyle bir pazarlık içinde değiliz.”

SAHTEKARLIK YAPAN OLURSA BEDELİNİ PAHALIYA ÖDETİRİZ

Hüseyin Çelik, bir gazetecinin bazı CHP’li milletvekillerinin AK Parti’ye üye yapıldığı ve üye yazımı noktasında bir problem olup olmadığı sorusu üzerine, “Bu konu basın-yayın organlarında yazıldı, çizildi. Ben de bunları gördüm, duydum. Eğer bunlar doğruysa üzüntü vericidir” dedi.

Konuyla ilgili bazı örnekler veren Çelik, “Bu siyasi ahlaksızlıktır, geçmişte bu çok yaygındı ama şimdi bilgisayar devrede olduğu için, bunların hepsinin dataları bulunduğu için, kayıtları yapıldığı için bugün artık böyle bir şey yapmanız mümkün değil. Bir partide üye olan diğer bir partiye olamaz çünkü siliniyor” diye konuştu.

Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yapılan incelemeler sonucunda kasten ve bilerek birisi bir başka partide üye olan birisini getirip bizim partiye sadece üye sayısını abartmak ve kabartmak için bunu yaparsa, biz o kişiye bunun hesabını sorarız ve buna onu ödetiriz. Biz siyasetin etik değerler çerçevesinde yapılmasına inanan bir partiyiz. Bu tür üye sahtekarlıkları da hiç bize göre değil. Bunu kim yaparsa bunun bedelini ona pahalıya ödetiriz. Kim olursa olsun, hangi düzeyde olursa olsun.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Büyükşehir Belediye Yasası’nın hala Meclis’te beklediği, henüz Köşk’e gönderilmediği ve bunun da zaman kazanmak için yapıldığı yönündeki iddialar için, “Sayın Cumhurbaşkanımıza intikal etmiştir, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından incelenmektir. Ben gönderildi diye biliyorum” dedi.

Çelik, yasa eğer henüz Cumhurbaşkanı’na gitmediyse bunun teknik zaruretlerden kaynaklanmış olabileceğini belirterek, “Burada ben bir kötü niyet, art niyet olacağı kanaatinde değilim ama o işin detayını da bilmiyorum” diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ OLMAZSA, MASADAN KALKMAYACAĞIZ

Hüseyin Çelik, bir gazetecinin düşünülen Başkanlık Sistemi’nde milletvekillerine bakanlık verilmeyecek şeklinde haberler olduğunu hatırlatması üzerine, “Zaten milletvekillerine bakanlık olmayacağını herkes biliyor. Eğer Başkanlık sistemi varsa, Başkan bakanlarını dışarıdan atar ve milletvekilleri onu denetler. Başkanlık sisteminin özü budur” dedi.

Yeni anayasa yapılırken, Başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini belirten Çelik, “Bugün Türkiye’de yeni bir anayasa yapılıyor. Yeni anayasa yapılırken sistemle ilgili bir teklifte bulunmayacaksınız da, ne zaman bulunacaksınız? Hal yasası görüşülürken bu sistemi teklif edelim mi biz, veya gümrükle ilgili bir şey görüşülürken? Tam zamanı bu” diye konuştu.

Taleplerinin gerçekleşmemesi durumunda masadan kalkmayacakları vurgusu da yapan Çelik, “Başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi veya partili cumhurbaşkanı bizim olmazsa olmazımız değil. Eğer bunu kabul etmezse uzlaşma komisyonundaki diğer partiler, ‘biz masadan kalkarız’ diye bir iddiamız yok. “Biz küstük oynamayacağız’ demeyeceğiz” şeklinde konuştu.

TEKKE VE ZAVİYELER

Hüseyin Çelik, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Tekke ve Zaviyelerin açılabileceğini gündeme getiren açıklamalarını da değerlendirdi. Çelik, devrim yasalarını hatırlatarak, salondaki gazetecilere, “Şapka Kanunu’na göre başta ben olmak üzere hepiniz suç işliyorsunuz, çünkü başınızda şapka yok” diyerek bazı kanunların vatandaş arasında uygulanmadığına vurgu yaptı.

Bazı tarikatların yasak olmasına rağmen faaliyette olduğunu söyleyen Çelik, Mevlevilikle ilgili olarak gerçekleşen bazı programların devlet eliyle yapıldığını hatırlattı. Çelik, Bekir Bozdağ’ın açıklamalarının ise bu çelişkilerin düzeltilmesi noktasında olduğunu söyledi.

PATRİOT FÜZELERİNİN TETİĞİ BİZDE OLACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, NATO tarafından Suriye sınırına yerleştirilecek olan Patriot Füzeleri ile ilgili de açıklamada bulundu. Çelik, Patriot’ların mülk sahibinin NATO oludğunu söyleyerek, “Tabii ki diğer ülkelerden bu konuda uzmanlar gelecek. Bu uzmanlar asker uzman da olabilir. Yurt dışından asker gelecek mi gelecek. Uzman insanlar gelecek ama 'bunun tetiği kimde olacak' diye sorarsanız tetiği bizde olacak. Bizim Genelkurmayımızda olacak. Tetik bizim askerimizde olacak” diye konuştu.

Patriot Füzelerinin Suriye’den bir füzenin ateşlenmesinden itibaren 10-15 saniye içinde harekete geçirilmesi gerektiğini söyleyen Çelik, şunları kaydetti:
“10-15 saniye içinde karar verilmesi gerek. Size doğru bir füze atıldı veya bir uçak sınırınızı ihlal etti. Ondan daha hızlı bir şekilde, buradan ateşlediğiniz bir füzenin gidip onu vurması gerekiyor. Dolayısıyla tetik Türkiye'de olacak. Nerede olması gerektiği ise bir uzmanlık işidir. Stratejik açıdan, askeri açıdan hassasiyet gerektiren yerlerdir. Bunun kararını uzmanlar verecektir. Tabii ki TSK siyasi iradenin emrindedir ama işin teknik boyutu onlar tarafından kararlaştırılacaktır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı