Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İmralı'ya ulaşımda bot

17 Kasım 2012 Cumartesi günü yayınlandı Hükümet Adalet Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan İmralı’ya koster uygulamasını Ulaştırma Bakanlığı’na devretti. Ulaştırma Bakanlığı da İmralı’ya her hava şartında gidip gelebilecek yeni bir tekne tahsis etti

PKK ve PJAK 'lı tutuklu ve hükümlülerin, terörist Abdullah Öcalan 'ın tecrit koşullarının kaldırılmasının da aralarında bulunduğu taleplerle başlattıkları açlık grevi 66. gününe girerken, hükümet, Adalet Bakanlığı 'nın sorumluluğunda olan İmralı 'ya koster uygulamasını “hizmet alımı” yöntemiyle Ulaştırma Bakanlığı 'na devretti. Ulaştırma Bakanlığı, İmralı 'ya her hava şartında gidip gelebilecek yeni bir tekne tahsis etti. Bu tekneden Adalet Bakanlığı personeliyle birlikte, adaya gitmelerine izin verilmesi halinde Öcalan 'ın avukatları da yararlanabilecek. Adalet Bakanlığı üst düzey yetkilisi, “Ada ile anakara arasındaki irtibat sorunsuz sağlanacak” dedi.

Adalet Bakanlığı 'ndan üst düzey bir yetkili şunları kaydetti:
“Ulaştırma Bakanlığı ile İmralı 'ya geliş gidişler için bir hizmet alımı anlaşması yaptık. Bizim orada hükümlüler dışında askerlerimiz, infaz koruma memurlarımız, sağlık personelimiz bir çok personelimiz var. Onları günlük ve haftalık olarak getirip götürüyoruz. Bu geliş gidişler mecburen yapılmak zorunda. Ancak zor hava koşulları ile teknik bir arıza sözkonusu olduğunda bu hizmetin yerine getirilmesinde sorun yaşanıyor. Bugüne kadar bu işi Adalet Bakanlığı kendi imkanlarıyla yapıyordu. Şimdi Ulaştırma Bakanlığı 'ndan hizmet alımı yapacağız. Adalet Bakanlığı 'nın görevi personel getirip götürmek değil. Ulaşım araçları bozuluyor, bunların bakım onarımı var. Bunlardan bakanlık ne anlar? Bu işi artık Ulaştırma Bakanlığı 'nın ilgili biriminin yapmasını daha uygun bulduk.”

131 kez ret yanıtı verilmişti
PKK ve PJAK 'lı tutuklu ve hükümlüler, 66. gününe giren açlık grevi eylemlerinde “terörist Abdullah Öcalan 'ın tecrit koşullarının kaldırılması” talebinde de bulunuyor. Öcalan 'ın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının İmralı 'ya gitme talebi en son geçtiğimiz cuma günü 132. kez “koster bozuk” gerekçesiyle reddedilmişti. Hükümet kanadından yapılan ve cezaevlerinde umut yaratan açıklamalardan sonra başvurunun reddedilmesi moralleri bozmuştu.

Öcalan cezaevinde eşiyle görüşebilecek
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, anadilde savunma yapılmasına ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkan tanıyan Ceza Muhakemesi Kanunu İle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 'nı, tali komisyon olarak görüştü. Anadilde savunma hakkına ilişkin tasarı TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu 'nda kabul edildi. Türkiye 'de hükümlülerin 40 bininin evli olduğunu belirten Ergin, “40 bin kişinin eşiyle görüşmesi uygulaması mevzuatta yoktu. Hükümlü ve tutuklular için ödül mekanizması var, bu düzenleme içerisinde bu öngörülüyor” dedi. MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, eşle görüşme uygulamasından terörist Abdullah Öcalan 'ın da yararlanıp yararlanmayacağını isim belirtmeden sordu. Ergin de bu haktan yararlanmak için, cezaevinde iyi halli olma şartının yeterli olacağını, her mahkûmun yararlanabileceği karşılığını verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı