Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dünya o davayı konuşuyor

21 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı Piyanist ve besteci Fazıl Say, ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı'' iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıktı.

İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmayı, salonun yetersizliği nedeniyle ajans muhabirlerinin izlemesine izin verildi. Duruşmayı, ressam Bedri Baykam, sanatçı Edip Akbayram ve İstanbul Bağımsız milletvekili Levent Tüzel de takip etti.

Duruşmaya, sanık Fazıl Say ve müştekiler Emre Bukağılı, Turan Gümüş ve Orkun Şimşek ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, kimlik tespiti yapılan Fazıl Say, müzisyen olduğunu belirterek, gelirinin belirsiz olduğunu söyledi. İddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan Fazıl Say, ''Hakkımdaki suçlamaları reddediyorum. Beraatime karar verilmesini istiyorum'' dedi. Mahkemeye yazılı savunmasını sunan Fazıl Say, duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti. Hakim, sanık Fazıl Say'ın duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Öte yandan sanık avukatları Taylan Tanay ve Efkan Bolaç ile müşteki avukatlarından Ayfer Bayer'in arasında yaşanan tartışmanın ardından Fazıl Say, avukatlardan Taylan Tanay ve Efkan Bolaç'a hitaben, ''Çok fazla atak yapıyorsunuz. Dışarı çıkarırım, size vekalet vermedim. Sadece avukat Meltem hanıma vekalet verdim'' diyerek tepki gösterdi.

Say'ın savunmasından
Mahkemeye savunmasını yazılı olarak sunan Fazıl Say, ''halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı'' iddiasıyla yargılandığı mahkemeye sunduğu yazılı savunmasında, yazdığı hiçbir yazı, kullandığı hiçbir ifadede hakaret ve aşağılama amacı olmadığını belirtti.

Bir sanatçı olarak, düşüncelerini Twitter adlı sosyal paylaşım sitesinde takipçileriyle paylaştığını anlatan Say, "Hiç kimseyi şiddete çağırmadığım, kamu barışını tehlikeye düşürmediğim açıktır" dedi.

Say, savunmasında, ''Halkıma gece, gündüz hizmet vermeye gayret ederken, halkımı tüm dünyada en iyi şekilde temsile uğraşırken, halkımı dini değerler üzerinden aşağıladığımı iddia etmek çok yanlıştır'' diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı