Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bahçeli Silivri'deydi

26 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı MHP Lideri Devlet Bahçeli, Engin Alan'ı ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Balyoz davası kapsamında ceza alana MHP Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan’ı ziyaret etmek için Silivri'ye geldi.

Bahçeli ve beraberindeki heyet, daha sonra Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi. Devlet Bahçeli, burada “Balyoz” davasında 18 yıl hapis cezasına mahkum edilen MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ı ziyaret etti.

Kararın gerekçeleriyle kısa sürede açıklanması gerektiğini belirten Bahçeli, "Yargıtay konunun üzerinde acilen çalışma yaparak rahatsızlıkları giderecek bir yolu bulmalıdır. Adaletin köküne dinamit koyanlar bu tavırlarından vazgeçmeli" dedi.

Bahçeli, Engin Alan'ın yüksek moralle, sabırla kendilerini karşıladığını sözlerine ekledi.

Bahçeli, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın vefatı ile ilgili olarak  "Çok değerli bir ozanımızı kaybettik. MHP olarak büyük Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Merhum sanatçımıza rahmet diliyorum" diye konuştu.

MHP Lideri Bahçeli'nin yaptığı açıklamalar şöyle:

"Hepinizin bildiği gibi yine basınımızda çok büyük tartışmalar söz konusu olmaktadır. MHP olarak mahkeme sonuçları ilan edildiği andan itibaren partimizin görüşü kamuoyu ile paylaşılmış ve bu mahkeme sonuçlarının millet vicdanında genel kabul görmediği anlaşılmıştır. Ancak 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu ilk aşamada verdiği karar hukuk süreci içerisinde diğer aşamaları da beraberinde getirecek. Ben inanıyorum ki Yargıtay'a konu intikal ettiğinde mahkemenin aldığı bu kararlar Yargıtay'da daha adaletli bir şekilde değerlendirilerek milletimizin vicdanen huzur bulması sağlanmış olur inşallah.

Bu böyle devam ettiği takdirde, büyük bir bölünmenin eşiğinde bulunan Türkiye'de yargının da kararla ilişkili olarak kabul edilmez şekilde bir bölünmeye Türkiye'yi sokmuş olacaktır. Bunlara dikkat etmek lazımdır. Özellikle siyasi iktidardan, medyanın değerli patronlarından isteğimiz şudur. Mahkeme süreci içerisinde sürekli bu mahkeme sorgulanmış muhatap edilen sanıklar üzerinde değerli yorumlar yapılacağı yerde medya tarafından infaz edilecek tarzda bazı değerlendirmeler söz konusu olmuştur. Mahkeme sonuçları belli olduktan sonra da medyadaki görüşmelere ve ne idüğü belirsiz, hukuk bilgisi anlaşılmaz insanlar tarafından bu mahkemenin sorgulanması ve çok ağır cezaları almış olan değerli TSK mensuplarının almış olduğu cezaları haklı gösterebilecek tavırlar içerisinde olması da milletimizi üzmekte ve düşündürmektedir. Bu sebeple MHP olarak verilen karar gerekçeleri ile kısa bir süre içerisinde açıklanmalı, Yargıtay’a hemen gönderilmelidir. Bu arada medya patronları, medyanın genel yayın yönetiminde söz konusu sorumlu olan şahsiyetler. Televizyonlar aracılığı ile bu şahsiyetlerin ailelerini üzüntü içinde bozmak, Yargıtay da görüşülecek olan gelecekteki bir davayı bugünden istikamet çizen bu zihniyete dur demek lazımdır. Türkiye tahammülsüzlüğe doğru sürükleniyor. Bu tahammülsüzlüğe ne kadar dayanacak belli değildir. Ayrıca şunu ifade etmek istiyorum. TSK'nın güzide bir evladı olan ve son seçimde milletvekili seçilen Sayın Engin Alan beyefendi yüksek bir moralle sabırla Türkiye'nin adaletinin bir gün gerçekleşeceği inancı ile bizleri karşılamıştır. Kendisine teşekkür ediyorum. Bölücü unsurlarla kahramanca verdiği mücadelenin bugün aynısı ile yüksek bir moral ile bunu da aşacağına inanıyoruz. MHP olarak Sayın Engin Alan Paşa'nın ailesi, kendisi, önce Cenabı Allah'a sonra Türk Milliyetçiliğine emanettir" dedi.




HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı