Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Talat Asal uğurlandı

3 Eylül 2012 Pazartesi günü yayınlandı Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanı, eski Gençlik ve Spor Bakanı Talat Asal, son yolculuğuna uğurlandı.

Beşiktaş eski Başkanı Talat Asal, Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Asal oğlu Ferda Asal, kızı Cana Atıç ve yakınları başta olmak üzere Dışişleri eski Bakanı Hikmet Çetin, Emniyet eski Genel Müdürü Saffet Arıkan Bedük ve eski milletvekillerinden Mehmet Dülger katıldı.

Öte yandan cenazeye katılamayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Beşiktaş kongre üyesi ve işadamı Nevzat Demir çelenk gönderdi.

Asal'ın cenaze namazını kıldıran Kocatepe Camii İmamı İsmail Coşar, "Merhum Talat Asal beyefendiye cenab-ı haktan rahmet niyaz ediyorum. Yakınlarının ve sevenlerinin başı sağ olsun. Allah taksiratını affetsin" dedi.

Adnan Menderes Demokrasi Platformu Ankara Temsilcisi Ahmet Şeref Bayındır ise, "Türkiye bugün bir hukuk savaşçısını kaybetmiştir. Türk siyasi hayatının kerbelası 27 Mayıs'n baskı ortamında o yılmadan hukuk mücadelesini sürdürmüştür" diye konuştu.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne 1968-1970 yılları arasında başkanlık yapan ve bir dönem de Gençlik ve Spor Bakanı olan Talat Asal'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı