Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Suriye'deki yangın Yayladağı'na sıçradı

23 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Türkiye-Suriye arasındaki Yayladağı Gümrük Kapısı yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, Türkiye'ye sıçradı.

Kent yoğun duman ve külle kaplandı. Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Kesep kasabası Kastal Maaf köyü ve Fırınlık bölgelerinde 4 farklı noktadaki ormanlık alanda başlayan yangın akşam saatlerinde alınan tüm güvenlik önlemlerine karşın Türkiye’ye sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle şiddetini arttıran yangın Yayladağı Gümrük Kapısı ve Kapı Sınır Karakolu'na yaklaşık 3 ile 6 kilometre mesafeye kadar geldi. Buradan Yayladağı Devrent Piknik Alanı yakınından Türkiye'ye geçen yangın nedeniyle bu alanda yapılması planlanan Aba Güreşleri iptal edilerek can güvenliği nedeniyle tesis boşaltıldı. Halen Hatay Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 10 arasöz ve 1 helikopterle yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı