Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

5.5 yaşında okul telaşı

9 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı Yaşı küçük olmasından dolayı çocuklarını okula kayıt yaptırmak istemeyen ailelerin doktordan rapor alması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığının okul yeni başlayacak 66 ayını doldurmuş çocukların bedensel ve zihinsel gelişimi 1. sınıfa başlaması için yeteri kadar gelişmemiştir şeklinde doktor raporu alınacak çocukların okula 1 yıl geç başlayabileceği ve okulöncesi eğitime yönlendirileceği şeklindeki düzenlemenin ardından veliler çocukları için rapor almaya başladı.

Yozgat Devlet Hastanesi Çocuk ve Ergin Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Veli Kurt, Okullarda kayıt döneminin başlaması ile bazı velilerin Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Polikliniğine müracaat ederek, çocuklarının 1. sınıfa gidip gidemeyeceği yönünde rapor istediklerini söyledi.

Aileleri tarafından polikliniğe getirilen çocukların zihinsel, sosyal ve duygusal yönden gelişimlerinin izlendiğini, bedensel yönden gelişimleri ise Çocuk Hastalıkları Polikliniklerinde yapılmakta olduğunu ifade eden Dr. Kurt, “Uygun görülen çocukların okula 1 yıl geç gidebilmesi için gerekli rapor düzenlenmektedir. Çocuklarının fiziksel ve ruhsal yönden okula başlayamayacağı kanaatinde olan aileler. Biran önce hastanemize başvurarak uzman görüşünü almalarını istiyoruz” dedi.

60-72 ay arası kreş eğitimi almamış, hiç anasınıfını görmemiş, kendi öz bakımını tam manası ile yapamayan, konuşma güçlüğü yaşayan, çekingen, utangaç, iletişim sorunu yaşayan çocukların kesinlikle 1. sınıf yerine anasınıfına gönderilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Kurt, “ Bu çocuklar anasınıfına giderek 1 yıl kaybetmeyecek tam tersi uzun vadede daha fazla kazanım elde edeceklerdir” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı