Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tercihte son gün

3 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı Üniversite adaylarının tercih işlemleri yarın sona eriyor.

Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinde yayımlanan veya başvuru merkezlerine gönderilmiş olan basılı kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gerçekleştirecek.

Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar da doldurdukları tercih formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracak.

Öte yandan, ÖSYM'den yapılan açıklamada, kontenjanların bulunduğu tabloların Son sütunlarında yer alan 2011-ÖSYS Sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini göstermekte olduğu belirtilmişti.

Açıklamada, 2012-ÖSYS'de değerlendirme işleminin değiştiği ifade edilerek, bütün adayların yerleştirme puanları hesaplanırken Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puan'larının 0,12 katsayı ile çarpıldığının unutulmaması uyarısında bulunulmuştu.

Muhabir: Meltem Uzun-Sarp Özer

Yayıncı: Selçuk Aval


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı