Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan'dan Gül mesajı

17 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Irkçı ve ayrımcı partiler Türkiye'de mutlaka kaybedecektir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mersin'de partisinin il kongresinde makama tamah edenlerin bu partide yer alamadığını ve barınamadığını ve gençlere fırsat yanıyacaklarını söyledi

Erdoğan cumhurbaşkanlığı tartışmalarının ve alternatif senaryolarının tartışıldığı bu dönemde üstü kapalı mesajlar verdi...Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hareketinin hiçbir zaman makam hırsına prim veren bir hareket olmadığını belirterek, ''Bu hareket, makam hırsına, makam için kavgaya, makam için rekabete asla ve asla prim vermedi. Makam hırsı olanlar, makamı yüceltenler, makamlara hizmet aracı olarak değil rant aracı olarak bakanlar süreç içinde aramızdan elendiler, bu hareketten uzağa düştüler'' dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: ''Şunu herkes bilsin ki bu hareketin ne içinde ne de dışında asla ve asla makam kavgası olmayacak. Makam için kendisine yer edinme gayreti içine girenler de fırsat bulamayacaktır. Partimizin her bir mensubu bu şuur içindedir. Bizim o kadim geleneğimizden gelen her bir kardeşimiz inanıyorum ki bu şuur içindedir. Eğer bu şuurun dışına çıkanlar veya düşenler varsa kusura bakmasınlar onlar da gereğini bulurlar. Bu hareketin, bu davanın köklerini anlamayanlar her zaman olduğu gibi bundan sonra da hayal kırıklığı yaşamaya devam ederler''

İşte bu teşkilat AK Parti'nin Mersin teşkilatı, 3 Kasım'da Mersin'de yüzde 18 oy oranını, 22 Temmuz'da yüzde 27'ye çıkarttı bu teşkilat. Bu teşkilat orada da kalmadı, yüzde 27 ile yetinmedi çalıştı, çabaladı, mücadele etti ve 12 Haziran seçimlerinde oyları yüzde 32'ye çıkarttı. Ben teşkilatımızın her bir mensubunu bu başarılarından, bu yükselen grafikten dolayı ayrıca tebrik ediyorum. İnşallah çok daha fazla çalışacağız, çok daha fazla üreteceğiz ve çıtayı çok daha yükseklere çıkartacağız. Öyle illerimiz var ki oradaki vatandaşlarımız 3 Kasım seçimlerine ihlassondakika girerken bize AK Parti'ye karşı tereddütle bakanlara karşı bu tereddütleri ortadan kaldırdılar. Edirne'de yüzde 9'la başladık, 12 Haziran'da yüzde 30'a ulaştık, bu oranlar hizmet siyasetinin eseridir, hizmet siyasetinin zaferidir biz 3 Kasım seçimlerine milletimize efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geliyoruz dedik ve böyle girdik.

"MERSİN'DE BUNLARI DEŞİFRE EDECEĞİZ"

9,5 yıl boyunca milletimize hizmetkâr olabilmek, milletimiz, ülkemiz için, eser üretmek için gece, gündüz gayret gösterdik. Milletimiz de bizim gayretimizi, çabamızı gördü ve bize destek verdi. Mersin'de şimdi işte yüzde 27'den alır biz bu oranı yüzde 50'lere kadar çıkartırız. Böyle bir teşkilatla, böyle inanmış, böyle devasına sahip çıkmış bir teşkilatla biz bunu başarırmıyız? Ben size inanıyorum, başarırsınız. Mersin'de bir, korku ihlassondakika siyasetini hep birlikte deşifre edeceğiz, ikincisi Mersin'de istismar siyasetini deşifre edeceğiz ve üçüncüsü Mersin'de etnik siyasetin nedenli tahribata yol açtığını Mersinli kardeşlerimize göstereceğiz. Biz tüm vatandaşlarımızı Türkü, Kürdü, Romanı, Lazı, Arnavutu, Gürcüsü ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında toplayarak yaratılanı yaratandan ötürü seveceğiz.

"OSMANLI DEVLETİ'NİN BÂKİYESİ ÜZERİNE"

İşte biz aldığımız Miras'ın üzerinde yürüyoruz, bu topraklarda etnik ayrımcılık yeşermedi, insanın insanı hor gördüğü, zulüm ettiği bir idare, siyaset kendisine zemin bulamadı. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Anadolu Selçuklu Devleti'nin bâkiyesi üzerine kurulmuş bir devletiz. Osmanlı Devleti'nin bâkiyesi üzerine kurulan bir devlet anlayışıyla kurulan bir devlet olarak 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Biz de insanı yaşatacak, insana sadece ve sadece insan olduğu için değer verecek geleneksel anlayışı bu topraklarda yeniden hakim kılacağız. Biz hizmet ürettikçe, korkutma siyaseti hızla kaybedecek ve kaybediyor. Sizler şu sıcağa rağmen burayı tıklım tıklım doldurdunuz, biz sorunları çözdükçe, Türkiye'yi büyüttükçe inşallah vizyonu dar siyaset bu ülkede kaybedecek.

"SEN MAKAMA BİRŞEY KATIYORSAN ANLAM KAZANIR"


Bugün burada önemli bir hususun altını çizmek istiyorum, biz AK Parti olarak her ne kadar 11 yılık bir hareket olsakta bizim geleneğimiz çok ama çok eskilere gidiyor. Biz kökü mazide olan atiyiz, nasıl ki ağaç kökleriyle ayakta duruyorsa bizde AK Parti olarak köklerimizle sahip çıktığımız o zengin medeniyetle ayakta duruyor, o şekilde büyüyoruz. Bizim temsilciliğimizi yaptığımı işte o köklü geleneği anlamayanlar bizimle ilgili çok yanlış teşhislerde bulunuyorlar. Bizi geçmişin kirli örneklerine bakıp o şekilde tanımlamaya çalışanlar yanılırlar, bizi misyonumuzdan, taşıdığımız emanetten uzak şekilde tanımlamaya çalışanlar da yanılırlar. Biz, kimi seversen, neyi seversen ihlassondakika sev birgün ondan ayrılacaksın' diye hatırlatan bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz, insana nasihat olarak 'ölüm yeter' diyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Biz 'Allah'tan başka zafer sahibi yoktur' diyen bir anlayışın mensuplarıyız. Biz makama, insana, insanlığa hizmet etme aracına başka bir anlam yüklemeyiz. İster bakan ol ister başbakan ol ister cumhurbaşkanı, eğer sen makama birşey katıyorsan o makam anlam kazanır.

MERSİN'E YAPILAN HİZMETLER


Gençlik evelallah bu parlamentolarda yerini alacak, çünkü biz koltuğa yapışıp kalan, koltuk sevdasıyla milletini unutanlardan değiliz. Şunu herkes bilsin ki bu hareketin ne içinde nede dışında makam kavgası olmayacak. Partimizin her bir mensubu bu şuur içindedir. Bizim o kadim geleneğimizden gelen her bir kardeşimiz inanıyorum ki bu şuur içindedir. Bunun dışına çıkanlar varsa kusura bakmasınlar onlarda gereğini bulurlar, AK Parti'yi anlamayanlar bundan sonra da hayal kırıklığı yaşamaya devam ederler. Biz 2023 diyoruz, biz hangi makamda, hangi mevkiide olursak olalım 2023 için çalışmaya, ülke için, millet için üretmeye devam ihlassondakika edeceğiz. Göreve geldik, dünyada 26'ydık şimdi ise 17. sıradayız, hedef 2023'te ilk 10, buna çalışacağız, hep beraber. 2 Haziran'da Mersin mitingimizi yapmak için yan tarafa geldiğimizde Mersin için sözler vermiştik, verdiğimiz sözlerin arkasında durduk. Geçen yıl, 2 Haziran'da burada ki mitingimizde açıkladığımız somut projelerde adımları attık. Maliyeti 685 milyon lira olan ve Mersinliler'in uzun yıllardır beklediği, Mersin'i Antalya'ya bağlayacak yolun 158 kilometresini tamamladık, inşallah 2015 yılında yolun tamamını bitirip hizmete kazandıracağız. Yol bittiğinde Mersin'in turizm potansiyeli de, ihracat potansiyeli de artacak. Mersin-Silifke-Taşucu çalışmalarına da devam ediyoruz, bu yolda inşallah 2014'te hizmete girecek. Yıllık 30 milyon yolcu kapasiteli havalimanı projesine start veriyoruz, talepleri karşılayacak olan Mersin Konteynır Limanı ile ilgili çalşmalar sürüyor, bu liman işletmeye verildiğinde limanda ki rıhtımlar 19 konteynır gemisine aynı anda hizmet verebilecek. 200 yat kapasiteli Mersin Kumkuyu Yat Limanı'nın çalışmalarını da bitirdik, söz verdiğimiz gibi Yenice'de bir lojistik merkez kuruyoruz. Lojistik merkezi ile Türkiye lojistik sektörüne taşıma kapasitesi sağlanacak. Merkezle ilgili çalışmalar süratle devam ediyor.

2013 Akdeniz Olimpiyatları'nı Mersin'e kazandırdık, 24 ülke, 32 spor branşı, binlerce sporcu 2013'te Mersin'de olacaklar. Akdeni Olimpiyatları ile Mersin adını tüm dünyaya daha güçlü bir şekilde duyuracak. 6 kattan oluşan stadyum UEFA 2016 ile FIFA kriterlerine göre inşaa ediliyor, turizm alanında Mersin'i hak ettiği yere getirmek için 8 farklı proje yürütüyoruz. Bütün bunlarla beraber 9,5 yılda yaptıklarımızı özet olarak sizlerle paylaşmak istiyorum. Mersin'deki okullarımıza 3 bin 300 yeni derslik yaptık, bilişim teknoloji sınıfları 548 adet, FATİH projesi kapsamında maliyeti 9 trilyon olan ilk etapta 77 orta öğretim okuluna gerekli araçları tesis ediyoruz. 2009 yılında Mersin'e Toros Üniversitesi'ni kim kurdu? Biz kurduk, bunların yanı sıra toplamda bin kişilik seyirci kapasiteli kültür merkezini, yarı olimpik yüzme havuzunu Mersin Üniversitesi'ne biz kazandırdık. Yurt kapasitesi şuanda 3408'e yükseldi, bin ihlassondakika kişilik yurdumuz tamamlandı bugün onu da hizmete alıyoruz. 260 trilyonluk yatırım yaptık sağlık dalında Mersin'e şimdiye kadar. Bizden önce Mersin'de 6 tane tomografi cihazı vardı bunu 18'e biz çıkarttık. Biz geldiğimizde Mersin'de emar cihazı yoktu ve 17 tane modern emar cihazını yine aynı şekilde Mersin'e biz getirdik. 62 adet diyaliz cihazı vardı bugün ise 312 adet diyaliz cihazı var. Mut Adalet Sarayı'nı, Silifke Adalet Sarayı'nın tamamladık ve hizmete açtık, 2002 yılına kadar yani Cumhuriyet tarihinde 79 senede 280 kilometre bölünmüş yaptılar biz ise 158 kilometre yol yaptık 9 senede ve Adana Mersin arasında ki raylı sistemi biz yeniledik.

"24 SAAT NÜKLEER SANTRALİN ÖNÜNDE YATSAN"

İktidara geldiğimiz günden bu yana enerji yatırımı olarak 62 trilyon yatırımda bulunduk, biz gelmeden önce 11 trilyondu. Ülkemizi nükleer santralle tanıştırıyoruz, şimdi burada birileri nükleer enerji ile ilgili gösteriler yapıyorlar. Bunun ne olduğunu gayet iyi bilelim ki bunlara gerekli cevabı gerektiği yerde verelim, Mersin Akkuyu Santrali'nin gerekli başvurularını yaptık, doğalgaz üretimini arttırarak ihtiyacı azaltacağız ve fiyatları aşağıya çekmiş olacağız. Bölgede istihdam imkanı artacak, burada nükleer santralle ilgili bazı gerçekleri ben size hatırlatayım, dünyada şuanda 61 tane inşaa aşamasında olan nükleer santral var Fransa elektriğinin yüzde 74'ünü nükleer santralden elde ediliyor. Dünyada şimdiye kadar 3 kaza yaşandı ve bu kazalardan büyük dersler alındı, 1 yıl boyunca 24 saat nükleer santral kapısında otursanız bir uçakta aldığınız kadar radyasyon almıyorsunuz. Bu kampanyalarda Türkiye'nin ihtiyaçları gözetilmiyor, biz, hertürlü güvenlik tedbirini en modern şekilde alacak ve satnrali o şekilde inşaa edeceğiz. Şuanda 50 gencimiz Moskova'da eğitim alıyor, şimdi önünüzdeki zamanda 75 gencimizi daha gönderiyoruz' diyerek konuşmasını sonlandırdı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı